News

Curs valutar BNR, marți, 1 noiembrie. Dolarul american, în continuare peste euro. Update

Curs valutar BNR, marți, 1 noiembrie 2022. Banca Națională a României a publicat la ora 13:00 cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede.
01.11.2022 | 13:01
Curs valutar BNR marti 1 noiembrie Dolarul american in continuare peste euro Update
Curs BNR 1 noiembrie 2022. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
01-11-2022
11:05

Curs valutar BNR pentru marți, 1 noiembrie. Dolarul SUA se menține peste euro

În ciuda faptului că s-a depreciat, dolarul american se menține peste euro. Marți, moneda de peste ocean a înregistrat o scădere cu 0,0017 unități.

Și moneda euro s-a depreciat în prima zi a acestei luni, cu 0,0007 lei. Iată cotațiile zilei de marți:

  • Euro: 4,9134 lei
  • Dolarul american: 4,9470 lei
  • Lira sterlină: 5,7099 lei
  • Francul elvețian: 4,9819 lei
  • Gramul de aur: 262,6787 lei

Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Dolarul pare că și-a încheiat aventura deasupra pragului de cinci lei, însă nimeni nu știe cum vor evolua lucrurile în luna noiembrie.

Curs valutar BNR, marți, 1 noiembrie 2022. Revine euro peste dolar?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Dolarul nu a reușit să se mai mențină peste pragul de 5 lei, iar euro pare tot mai aproape de moneda americană.

ADVERTISEMENT

Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

Curs BNR euro

Luni, 31 octombrie, în ultima zi a lunii, moneda unică europeană a câștigat 0.0013 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9141 lei. Moneda euro e depășită în continuare de dolarul american, care valorează 4.9487 lei, însă moneda americană nu mai depășește pragul de 5 lei.

ADVERTISEMENT

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 22 septembrie 2021, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9495 de lei. Rămâne de văzut dacă euro va depăși pragul psihologic de 5 lei, până la finele anului, așa cum a făcut-o deja dolarul american în ultimele săptămâni.

Curs BNR dolar american

La fel ca și euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de 0.0137 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.9487 lei, o valoare peste cea a monedei euro. Dolarul nu se mai menține, totuși, peste pragul psihologic de 5 lei.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

Francul elvețian a pierdut 0.0127 de lei în valoare, și se află surprinzător sub pragul de 5 lei, deși părea săptămânile trecute că atacă valoarea de 5.2 lei. La o valoare de 4.9460 de lei, francul elvețian va încerca în noiembrie să revină acolo unde s-a aflat o perioadă bună de timp, peste pragul de 5 lei.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină a revenit după o perioadă în care a pierdut constant teren și a câștigat 0.0183 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.7084 de lei. În ultima perioadă, moneda britanică face pași mărunți spre pragul psihologic de 6 lei, însă acest scenariu pare aproape imposibil de îndeplinit în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a pierdut în valoare 1.0099 lei și este cotat la 260.5682 de lei, fiind tot mai departe de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când valora 293.9846 lei. Această valoare pare greu de egalat în viitorul apropiat sau în acest an, în timp ce specialiștii consideră că un gram de aur va oscila între valori cuprinse între 265 și 280 de lei.

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Meghan și Harry provoacă noi tensiuni în Casa Regală. Trecutul lovește după 20...
Meghan și Harry provoacă noi tensiuni în Casa Regală. Trecutul lovește după 20 de ani
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1