News

Curs valutar BNR, marți, 8 august. La cât au ajuns euro și dolarul? Update

Curs valutar BNR, marți, 8 august. Banca Națională a României a anunțat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede relevante.
08.08.2023 | 13:04
Curs valutar BNR marti 8 august La cat au ajuns euro si dolarul Update
Curs valutar BNR, marți, 8 august. Ce se întâmplă cu cele mai importante monede. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT
08-08-2023
10:16

Curs valutar BNR, marți, 8 august. Moneda euro, în creștere

Cursurile valutare au înregistrat mici variații astăzi, cu euro și francul elvețian în creștere ușoară, în timp ce dolarul SUA și lira sterlină au înregistrat modificări minore.

Potrivit datelor furnizate de BNR, cursul euro a crescut cu 0,0007 lei, ajungând la valoarea de 4,9497 lei. Acest mic avans este în concordanță cu tendința recentă de stabilitate a monedei europene în raport cu leul. Dolarul SUA a înregistrat o creștere de 0,0002 lei, atingând cotația de 4,5112 lei.

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de marți, 8 august, 2023:

Euro: 4.9497 lei
Dolarul american: 4.5112lei
Lira sterlină: 5.7454 lei
Francul elvețian: 5.1549lei
Gramul de aur: 280.4232 lei

Curs valutar BNR, marți, 8 august. Reprezentanții Băncii Naționale a României vor furniza, la ora 13.00, datele privind noul curs valutar. FANATIK vă informează asupra schimbărilor  pe piața valutară din România și vă oferă cele mai importante informații.

Curs valutar BNR, marți, 8 august. Leul s-a apreciat față de euro și dolarul american

Până când BNR va afișa cursul valutar pentru ziua de marți, 8 august, vă propunem să aflați ce s-a întâmplat cu cele mai importante monede, luni, 7 august.

ADVERTISEMENT

Ieri, pe piața valutară, euro și dolarul SUA au consemnat ușoare scăderi în fața leului românesc. Cursul valutar pentru euro a atins nivelul de 4.9490 lei, înregistrând o diminuare de 0.0031 lei (-0.06%) față de ziua precedentă.

În ceea ce privește dolarul SUA, acesta a înregistrat o depreciere de 0.0148 lei (-0.33%), stabilindu-se la 4.5110 lei. Această mișcare descendentă poate reflecta variabilitatea obișnuită a pieței valutare sau poate fi influențată de factori economici și geopolitici care afectează moneda americană.

ADVERTISEMENT

De asemenea, francul elvețian a înregistrat o mică scădere de 0.0097 lei (-0.19%), atingând un curs de 5.1469 lei. În același context, lira sterlină a cunoscut o depreciere de 0.0116 lei (-0.20%), stabilindu-se la 5.7386 lei.

Aceste variații ușoare în cursul valutar pot fi influențate de multiple factori, cum ar fi evoluțiile economice globale, politica monetară a diferitelor țări și evenimente internaționale semnificative.

ADVERTISEMENT

Cum poți face profit din schimbul valutar

Schimbul valutar poate fi un domeniu volatil și riscant, iar câștigurile nu sunt garantate. Totuși, există câteva sfaturi care ar putea să te ajute să abordezi schimbul valutar cu mai multă înțelepciune și să îți maximizezi șansele de succes.

Înțelegerea pieței valutare este esențială. Studiază factorii care influențează ratele de schimb, cum ar fi datele economice, evenimentele geopolitice și politica monetară a diferitelor țări.

ADVERTISEMENT

Definirea obiectivelor financiare și a nivelului de risc pe care ești dispus să-l asumi te va ajuta să iei decizii mai informate și să eviți luarea deciziilor emoționale în timpul operațiunilor.

Studiază graficele și tendințele istorice ale perechilor de valute în care ești interesat. Aceasta îți poate oferi o perspectivă mai bună asupra modului în care se mișcă piața.

Învață să folosești atât analiza fundamentală (evaluarea datelor economice) cât și analiza tehnică (studierea graficelor și indicatorilor) pentru a lua decizii informate.

Fii mereu la curent cu știrile și evenimentele economice globale, deoarece acestea pot avea un impact semnificativ asupra piețelor valutare. Evită tranzacțiile bazate pe emoții: Deciziile luate în urma emoțiilor pot duce adesea la pierderi.

ADVERTISEMENT
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru...
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru crimă. Nimeni nu i-a reclamat dispariţia
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea...
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie...
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie devastatoare la adresa jucătorilor lui Becali
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
S-A AFLAT ADEVĂRUL! Cine i-a convins pe austrieci să ne lase în SHENGEN
S-A AFLAT ADEVĂRUL! Cine i-a convins pe austrieci să ne lase în SHENGEN
Daciana Sârbu, probleme după adopția fiicei ei. Cum a reușit să le depășească
Daciana Sârbu, probleme după adopția fiicei ei. Cum a reușit să le depășească
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Viața marcată de abuzuri și mariaje dezastruoase a actriței care te-a cucerit. Bărbatul...
Viața marcată de abuzuri și mariaje dezastruoase a actriței care te-a cucerit. Bărbatul celebru pe care l-a considerat iubirea vieții ei
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv...
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv nu ne iese”. Trucul de care trebuie să ții cont
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română