News

Curs valutar BNR, miercuri, 7 iunie. Cum au evoluat moneda euro și dolarul american? Update

Curs valutar BNR, miercuri, 7 iunie. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede relevante.
07.06.2023 | 13:16
Curs valutar BNR miercuri 7 iunie Cum au evoluat moneda euro si dolarul american Update
Curs valutar BNR, miercuri, 7 iunie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, miercuri, 7 iunie. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Leul pierde tot mai mult teren în lupta cu dolarul american și cu moneda euro, în condițiile în care dolarul american se menține constant peste valoarea de 4.6 lei, în timp ce euro e tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei.

Curs valutar BNR, miercuri, 7 iunie. Reușește euro să depășească pragul de 5 lei?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Cert e că dolarul american nu pare momentan capabil să depășească moneda euro, deși a făcut-o anul trecut. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Marți, 6 iunie, moneda unică europeană a pierdut 0.0018 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9615 lei. Moneda euro se distanțează, astfel, de dolarul american, care valorează 4.6393 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro rămâne interesantă și e studiată cu atenție de specialiști.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 19 mai 2023, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.6393 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de moneda euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de 0.0294 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.6393 lei, o valoare sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul nu reușește în ultima perioadă să mai atingă valoarea de 4.7 lei.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic, însă e imposibil de prezis dacă o va face, sau nu.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și euro, Francul elvețian a câștigat 0.0223 de lei în valoare, și e tot mai departe de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 5.1136 de lei. Totuși, francul elvețian a reușit să treacă de valoarea de 5.1 lei, în condițiile în care economia Elveției părea că are de suferit în ultima perioadă.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, mai ales că a pierdut -0.0232 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.7558 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă acest scenariu pare puțin probabil, cel puțin în acest moment.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a pierdut în valoare 0.9017 lei și este cotat la 292.7061 de lei, fiind tot mai aproape de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când un gram de aur înregistra o valoare de 293.9846 lei. Deși specialiștii credeau că un gram de aur va oscila, mai degrabă, între valori de 265 – 285 de lei, iară că un gram de aur a sărit de 290 de lei și ar putea să bată un nou record în viitorul apropiat.

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags: