News

Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter în Peru. Ce au anunțat autoritățile locale

Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter în Peru, vineri.
30.07.2021 | 23:08
Cutremur de 61 grade pe scara Richter in Peru Ce au anuntat autoritatile locale
ADVERTISEMENT

Peru a fost zguduit de un seism puternic, care a avut o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter. Cea afectată a fost coasta de nord a acestei țări. Din fericire, nu au fost anunțate victime până la acest moment.

Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter în Peru. Anunțul autorităților

Vestea bună este că, așa cum am menționat, nu sunt informații referitoare la eventuale victime. De asemenea, nu au fost înregistrate nici pagube în urma acestui seism din Peru.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a avut loc la 12:10, iar epicentrul său a fost localizat în apropiere de granița cu Ecuator, la o adâncime de 36 km, conform unui anunț făcut de Institutul Național de Geofizică.

De asemenea, epicentrul cutremurului din Peru a fost la 12 km vest de orașul Sullana. Autoritățile au mai transmis și că nu există în acest moment un risc de tsunami.

ADVERTISEMENT

Protecția civilă a comunicat că nu a fost raportat vreun deces sau că ar exista vreo persoană rănită în urma acestui incident, conform France Presse.

Totodată, aceeași sursă a mai transmis și că toate pagubele posibile din zonele afectate sunt analizate în aceste momente.

ADVERTISEMENT

Un alt cutremur puternic, în Alaska, iar Peru a mai fost ținta unor seisme puternice

În Alaska a mai avut loc un cutremur cu magnitudinea de 8,2 pe scara Richter cu un epicentru de 46,7 km adâncime, conform unui anunț al Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite și atunci a fost și un avertisment de tsunami.

De altfel, atunci specialiști au anunțat atunci că sunt șanse foarte mari să existe alte seisme în lume care să fie tot de o magnitudine mare.

ADVERTISEMENT

În urma acestui cutremur din Alaska, au avut loc peste 25 de replici în această regiune, dintre care două au fost cu magnitudini de peste șase.

Tot în Peru în anul 2018 a mai avut loc un cutremur foarte puternic cu o magnitudine de 7,3, care s-a produs în largul regiunilor de coastă din centrul țării.

Acesta a avut loc la o adâncime de 12 km și totodată autoritățile au transmis că este posibil să apară valori periculoase de tip tsunami.

„Este posibil să apară valuri periculoase de tip tsunami în regiunile de coastă aflate la o distanţă de 300 de kilometri faţă de epicentrul seismului”, anunța atunci Pacific Tsunami Warning Centre.

ADVERTISEMENT
Tags: