News

Cutremur în România, 4 Decembrie 2023. Ce spune INFP despre producerea unui eventual seism major. Update

Cutremur în România, 4 Decembrie 2023. Conform INCDFP, este al doilea seism produs în ultimele ore, cu o magnitudine semnificativă.
04.12.2023 | 10:05
Cutremur in Romania 4 Decembrie 2023 Ce spune INFP despre producerea unui eventual seism major Update
Cutremur în România, 4 Decembrie 2023. Foto a1.ro
ADVERTISEMENT
04-12-2023
08:07

Noi precizări despre cutremurul produs în Vrancea

Reprezentanții INFP au transmis noi informații cu privire la seismul produs în noaptea de duminică spre luni în România. Așa cum precizam, cutremurul a fost resimțit în mai multe localități, inclusiv în București.

Potrivit specialistului INFP, Mircea Diaconescu, până acum nu au fost sesizări cu privire la eventuale pagube materiale. De altfel, acesta spune că mișcarea tectonică nu a reprezentat nimic neobișnuit, nici ca magnitudine, nici ca adâncime, fiind normală pentru zona Vrancei.

Cu privire la înregistrarea unui nou cutremur, reprezentantul INFP a punctat, încă o dată, că nu există nicio cale prin care se poate anunța magnitudinea unui viitor seism.

„În acest moment nu există motive de îngrijorare suplimentare față de cele pe care trebuie să le avem în pregătirea populației pentru un eventual viitor cutremur major, pentru pregătirea instituțiilor care trebuie să intervină în asemenea situații”, a declarat Mihai Diaconescu, pentru Antena 3.

Cutremur în România, 4 Decembrie 2023. Un seism cu intensitate semnificativă s-a înregistrat, în noaptea de duminică spre luni, la ora 00:05:48 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, Buzău.

Cutremur în România, 4 Decembrie 2023. Unde a fost resimțit

Conform seismologilor, mișcarea tectonică a avut o magnitudine de 4,8, la adâncimea de 132.5 km. Seismul a fost resimțit în mai multe localități, inclusiv în municipiul București, transmite INCDFP.

ADVERTISEMENT

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km NV de Buzău, 57km V de Focșani, 63km SE de Sfântu-Gheorghe, 68km E de Brașov, 77km NE de Ploiești”, informează seismologii.

În primă fază, INFP a anunțat că seismul a avut o magnitudine de 4,7. În cele din urmă, a fost revizuit la 4,8. Acesta este al doilea cutremur, cu o magnitudine semnificativă, produs în ultimele ore.

ADVERTISEMENT

Duminică, 3 decembrie, un alt seism a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, la ora 12:43. Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții INFP, acesta a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 146.1 km.

A avut loc în apropierea orașelor Buzău (la 54km NV), Brașov (58km E), Sfântu-Gheorghe (la 59km SE), la 62km N de Ploiești, la72km V de Focșani și 90km NE de Târgoviște, mai spun seismologii.

ADVERTISEMENT

Care a fost cel mai mare cutremur înregistrat în 2023

De altfel, ultima lună din an pare să fi venit cu un val de cutremure. În cea de-a doua zi din decembrie a fost raportat un seism și în Oltenia, Gorj. Vorbim de un cutremur slab cu magnitudinea de 2.1, la adâncimea de 13.3 km.

Și în dimineața zilei de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, a fost înregistrată o mișcare tectonică, cu magnitudinea de 2,4 pe scara Richter. S-a produs la ora 09:58, tot în Oltenia, Gorj, la adâncimea de 11.8 km.

ADVERTISEMENT

Reamintim că cel mai puternic cutremur din 2023 a avut loc în a doua lună a anului, la data de 14 februarie, în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Acesta a avut o intensitate de 5,7 pe scara Richter.

 

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Ce se întâmplă cu Gmail. Informația care a bulversat lumea
Ce se întâmplă cu Gmail. Informația care a bulversat lumea
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni