News

Cutremur în România, 6 aprilie, 2024. Seismul s-a produs într-o zonă neobișnuită

Cutremur în România, 6 aprilie, 2024, într-o zonă mai puțin obișnuită. Ce magnitudine a avut, potrivit datelor transmise de INFP
06.04.2024 | 20:27
Cutremur in Romania 6 aprilie 2024 Seismul sa produs intro zona neobisnuita
Cutremur în România, 6 aprilie, 2024. Foto Știrile Pro TV
ADVERTISEMENT

Cutremur în România, 6 aprilie, 2024. Seismul a avut loc la ora 19:51:20 (ora locală a României), într-o zonă neobișnuită, arată datele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în România, 6 aprilie, 2024. Ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3, la adâncimea de 9.3 kilometri, s-a produs sâmbătă seara în județul Brăila. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe. Mișcarea tectonică stârnește îngrijorare în rândul cetățenilor din zonă, având în vedere că, aici, au loc foarte rar cutremure.

ADVERTISEMENT

„În ziua de 06 Aprilie 2024, la ora 19:51:20 (ora locală a României), s-a produs în MUNTENIA, BRAILA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 9.3 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 9km N de Braila. 12km S de Galati, 66km V de Tulcea, 66km V de Izmayil, 74km SE de Focsani. 93km E de Buzau”, anunță INFP.

ADVERTISEMENT

Acesta este al patrulea seism înregistrat, în luna aprilie, în România. În urmă cu o zi, pe 5 aprilie, la primele ore la dimineții, un alt cutremur avea loc în Oltenia, Mehedinți. Vorbim de un seism cu magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 13.6 kilometri.

Epicentrul s-a situat la aproximativ 42 de km nord de Drobeta-Turnu Severin, 54 de km vest de Targu Jiu, 63 de km sud-est de Reșița. De asemenea, s-a produs la 85 km sud de Hunedoara și 99km sud de Deva.

ADVERTISEMENT

Unde a avut loc cel mai puternic seism din acest an

Pe 3 aprilie, o altă mișcare tectonică a fost raportată, de această dată în zona seismică Vrancea. Vorbim de un cutremur cu magnitudinea de 2.6, la adâncimea de 14.9 kilometri. A fost produs în apropiere de Focșani, Buzău, Galați, Brăila și Bârlad.

De altfel, luna aprilie a debutat cu un seism înregistrat în Muntenia, județul Buzău. Pe 1 aprilie, aproape de miezul nopții, la ora 25:51, a avut loc un seism cu magnitudinea de 2.7, o adâncime de 13.4 km.

ADVERTISEMENT

Cel mai puternic cutremur consemnat, în 2024, în România, a avut o magnitudine de 4.3. Acesta s-a înregistrat pe 15 ianuarie, în zona seismică Vrancea, la 74 kilometri adâncime, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

 

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
O vedetă TV iubește din nou. Surpriză totală
O vedetă TV iubește din nou. Surpriză totală
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni