News

Cutremur în România, într-o zonă neobișnuită. Seismul s-a produs astăzi, 6 iunie, la doar 5 kilometri adâncime

Seism în România, duminică. Acesta s-a produs la doar 5 kilometri adâncime.
06.06.2021 | 15:13
Cutremur in Romania intro zona neobisnuita Seismul sa produs astazi 6 iunie la doar 5 kilometri adancime
ADVERTISEMENT

Un cutremur a avut loc duminică, 6 iunie, într-o zonă neobișnuită din România. Este vorba despre un seism care s-a petrecut în județul Caraș-Severin, la o adâncime de cinci kilometri.

Cutremur în România, duminică, 6 iunie 2021

Cutremurul s-a produs în ziua de duminică, la ora 13:48, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a avut o magnitudine de 2,5 pe scara Richter și s-a petrecut în județul Caraș-Severin. De asemenea, aceeași sursă a precizat că acest seism s-a produs în apropiere de Craiova, fiind la 127 km sau în Timișoara, fiind la 131 km.

De asemenea, el a mai fost resimțit  în Pitești, Cluj-Napoca, precum și în Sibiu sau Arad, dar și în afara României la Belgrad sau Novi Sad.

ADVERTISEMENT

„În ziua de 06 Iunie 2021, la ora 13:48:58 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, CARAS-SEVERIN un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 3km. Intensitate: I.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 126km SE de Timisoara, 132km NV de Craiova, 155km E de Belgrade, 158km SE de Arad, 159km E de Zemun, 163km SV de Sibiu, 189km N de Nis, 194km V de Pitesti, 205km E de Novi Sad, 217km SV de Cluj-Napoca”, a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

ADVERTISEMENT

Un alt cutremur a avut loc în Vrancea, în luna mai

Zona Vrancea este una cunoscută pentru activitatea seismicăde acolo. Luna trecută, pe data de 26 mai, a fost înregistrat un seism în această zonă, fiind, de altfel, unul dintre cele mai puternice din ultima vreme.

Intensitatea cutremurului de atunci a fost stabilită la 4,7 pe scara Richter, după ce fusese, inițial, stabilit la 5,1. Acesta a fost resimțit în mai multe orașe din țara noastră, printre care și București, Brașov, Tulcea, Galați, Buzău.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în luna aprilie a acestui an a avut loc un cutremur considerat cel mai puternic din 2021, dar se pare că acesta de la finalul lunii mai l-a depășit.

Acesta s-a produs la o adâncime de 120 de kilometri, tot în Vrancea și a avut 4,5 grade pe scara Richter, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare și pentru Fizica Pământului.

Cutremurul din aprilie s-a produs în apropiere de București, Bacău, Brașov,  Brăila, Chișinău, Iași, Pitești, Sibiu, Ploiești, Galați.

ADVERTISEMENT