Life

Cutremur în TVR! Concedierile, confirmate de Dan Turturică, șeful televiziunii naționale: „S-a decis”

TVR trece printr-o etapă destul de complicată! FANATIK a aflat cu ce se confruntă anul ăsta televiziunea publică: se taie în carne vie!
18.01.2024 | 13:00
Cutremur in TVR Concedierile confirmate de Dan Turturica seful televiziunii nationale Sa decis
Schimbări uriașe la TVR. Ce se întâmplă cu postul public. Foto: TVR/ Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

FANATIK dezvăluie bomba momentului din piața media! TVR, postul public de televiziune, se confruntă cu o reorganizare la sânge, fapt pentru care multe proiecte ar putea dispărea din cauza restructurărilor masive.

Se anunță val de disponibilizări la TVR! Situație incertă privind participarea la Eurovision

Este mare forfotă și jale în TVR, după ce s-a convenit că e nevoie de o reorganizare din temelii a postului de stat. După ce telespectatorii au aflat că anul ăsta România s-ar putea să nu participe la Eurovision (informație tot mai certă) întrucât TVR nu a achitat taxa anuală la EBU, apar noi detalii despre ce se întâmplă, de fapt, în Televiziunea Națională.

ADVERTISEMENT

Există un motiv destul de serios pentru care TVR nu pare să fie prea interesat de Eurovision, motiv care are legătură cu… banii! Potrivit informațiilor obținute de FANATIK, se pare că postul public e într-o situație destul de complicată, una care se va lăsa cu demiteri în masă.

Șefilor din TVR nu prea le arde de Eurovision, cu toate că fanii competiției muzicale europene speră să se ajungă la o soluție și țara noastră să poată participa în cele din urmă. Șansele sunt tot mai mici, devreme ce TVR nu a anunțat încă absolut nimic despre Selecția Națională. Noi am aflat de ce!

ADVERTISEMENT

Se reorganizează tot: se schimbă șefii și se dau afară oameni

Principala preocupare, la ora actuală, este implementarea unei noi organigrame în urma cărora, atenție, se vor schimba toți șefii și câteva sute de angajați vor disponibilizați. FANATIK a aflat că e mare frământare în interiorul Televiziunii. De la mic la mare există temeri că angajații nu vor mai prinde sărbătorile pascale, poate nici măcar începutul primăverii!

Din informațiile intrate în posesia FANATIK, se pregătesc concedieri masive. Sute de persoane și-ar putea pierde locul de muncă în viitorul apropiat odată cu reorganizarea decisă de la vârf. Care este, însă, poziția oficială a postului public?

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, directorul general al TVR, Dan Turturică, a recunoscut că există un plan de reorganizare. Nu a confirmat, însă, faptul că vor fi date afară sute de persoane.

De altfel, schimbările au fost propuse încă de anul trecut, când în televiziune s-a dezbătut planul de bătaie pe 2024. Șefia TVR își propună să eficientizeze costurile, postul public fiind deseori acuzat că papă cam mulți bani de la stat pe proiecte care nu produc nimic.

ADVERTISEMENT

Ce spune Dan Turturică despre frământările din interiorul postului: „S-au redus doar posturile vacante”

„Această reorganizare s-a decis acum o lună de zile. S-a decis la mijlocul lui decembrie. Nu este adevărat că se fac disponibilizări. S-au redus doar posturile vacante”, a transmis Dan Turturică, pentru FANATIK.

Șeful TVR ne-a spus, de curând, și când se va lua o decizie în cadrul televiziunii legată de participarea României la Eurovision 2024. 25 ianuarie este data la care se va întruni Consiliul de Administrație, în care membrii, 13 la număr, vor vota dacă mergem sau nu la Malmo (Suedia – țara gazdă a concursului) în luna mai.

„E o decizie care trebuie să fie supusă la vot pentru că implică niște costuri mari. Sunt costuri mari. E o decizie care se va lua prin vot deschis de către toți cei 13 membri ai Consiliului de Administrație.

Pe 25 se va supune decizia la vot și după aceea o să anunțăm. Aia e ziua în care se ia decizia de consiliu în ansamblul său”, ne-a spus Dan Turturică.

 

 

ADVERTISEMENT