News

Cutremur în Vrancea. Magnitudinea seismului înregistrat marți, 14 aprilie

14.04.2020 | 13:27
Cutremur in Vrancea Magnitudinea seismului inregistrat marti 14 aprilie
ADVERTISEMENT

Un cutremur a avut loc marți, 14 aprilie, în zona Vrancea, iar magnitudinea seismului a fost de 3,5 pe scara Richter, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în Vrancea marți, 14 aprilie

Un cutremur ce a avut magnitudinea de 3,5 pe scara Richter a avut loc, marţi, în zona Vrancea, potrivit anunțului făcut de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit INCDFP, un cutremur cu magnitudinea de 3,5 s-a produs marţi, la ora 11:11, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Adâncimea la care a fost măsurat seismul a fost de 100 de kilometri, a mai transmis Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Bacău (84 de kilometri S), Braşov (96 de kilometri E), Galaţi (104 kilometri NV), Brăila (109 kilometri NV), Ploieşti (114 kilometri NE).

Seismele, tot mai dese în zona României

Duminică, 12 aprilie, un alt cutremur puternic a fost detectat în largul Mării Negre, la o adâncime de 48 de kilometri, potrivit informațiilor transmise de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

ADVERTISEMENT

Seismul s-a produs la ora locală 5:31 și a avut o magnitudine de 4,3 grade pe scara Richter, anunțau specialiștii prin intermediul unui comunicat de presă.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, i-a sfătuit pe români să își descarce aplicația DSU pentru dispozitive mobile și să se informeze în permanență cu privire la pașii ce trebuie urmați în caz de seism.

ADVERTISEMENT

Astfel, vom ști cum să ne comportăm în momentul producerii unui astfel de seism, pentru a nu ne pune sănătatea și viața în pericol.

ADVERTISEMENT