News

Cutremur la DNA Constanța. Val de demisii după ce Marius Voineag a numit un procuror-șef controversat

Demisii în bloc la DNA Constanța, după ce procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, a numit într-o funcție de conducere un personaj contestat de angajații instituției.
28.02.2024 | 12:21
Cutremur la DNA Constanta Val de demisii dupa ce Marius Voineag a numit un procurorsef controversat
Cutremur la DNA Constanța. Val de demisii după ce Marius Voineag a numit un procuror-șef controversat. Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Mai exact, procurorii DNA Constanța au demisionat după ce la conducerea serviciului teritorial al DNA Constanța a fost numit Mihai Stanciu, fost șef al Parchetului Judecătoriei Constanța. Procurorii demisionari sunt extrem de nemulțumiți că nimeni nu i-a consultat când s-a ales noul procuror șef.

Val de demisii la DNA Constanța ce Marius Voineag a numit un procuror-șef controversat

Mai mult, procurorii sunt supărați că nu au avut prioritate în desemnarea la șefia DNA Constanța, conform G4Media. Astfel, nu mai puțin de 5 procurori din totalul de 7 au demisionat, în semn de protest față de această ”mutare”. Mihai Stanciu, noul șef al DNA Constanța, a precizat că ”respectă decizia colegilor săi”.

ADVERTISEMENT

”În data de 27.02.2024, 5 procurori din 7, au trimis cereri către secția de procurori din cadrul CSM de încetare a activității în cadrul DNA, ST Constanța începând cu data de 07.05.2024”, a explicat procurorul Mihai Stanciu. Conform G4Media, cei care și-au depus demisia sunt procurorii Andrei Bodean (șef al Serviciului Teritorial Constanța, practic cel schimbat cu Mihai Stanciu), Vasile Abagiu, Ciprian Bodu, Constantin Conortos și Dan Haralambie.

De asemenea, procurorul Sorin Constantinescu, fost șef al ST Constanța înaintea lui Andrei Bodean, și-a depus cererea de pensionare. În aceste condiții, DNA Constanța rămâne doar cu noul procuror-șef Mihai Stanciu, alături de procurorul judiciar Nadia Zlate, cu grefierii și cu polițiștii judiciari.

ADVERTISEMENT

Stelian Ion îi cere demisia șefului DNA Marius Voineag

Marius Voineag, procurorul-șef al DNA, s-a rezumat să spună că ”le mulțumește pentru întreaga lor activitate” procurorilor demisionari. Potrivit Cuget Liber, reacțiile la cald după acest incident nu au încetat să apară. Surse din cadrul DNA Constanța anunță că procurorii vor lucra în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, condus de Viorel Teliceanu, în condițiile în care aici există un deficit foarte mare de procurori.

Într-o postare pe Facebook, deputatul USR Stelian Ion i-a cerut demisia șefului DNA, Marius Voineag. ”Procurorul șef Marius Voineag trebuie să plece din fruntea DNA! Este fără precedent ca procurorii dintr-o filială întreagă a DNA să își dea demisiile în semn de protest față de numirea pe care Marius Voineag a făcut-o la conducerea DNA Constanța.

ADVERTISEMENT

Într-un județ cunoscut pentru cazuri de corupție la nivel înalt și rețele de influență, cum este Constanța, Marius Voineag a propus ca DNA să fie condusă de un procuror fără rezultate notabile și fără experiență în combaterea corupției. De fapt, Marius Voineag nici nu trebuia numit șef al DNA, după toate controversele din spațiul public.

Iată că primele luni în fruntea DNA și deciziile de a aduce în conducerea parchetului anticorupție persoane fără pregătirea necesară sau la rândul lor controversate întăresc impresia că Marius Voineag are o altă viziune asupra rolului DNA și alte obiective decât lupta anticorupție“, a scris deputatul USR.

ADVERTISEMENT

De asemenea, avocata Felicia Ovanesian, fost city-manager al orașului Constanța, nu vede cu ochi buni aeastă situație. “Nu mai avem DNA la Constanţa! Ştiu câţiva care jubilează! Eu doar sper să se soluţioneze plângerile pe care le-am făcut acum trei ani”, a declarat Felicia Ovanesian, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: