News

Demisie de răsunet din USR. Elena Lasconi nu mai e vicepreședinte al filialei de Argeș. ”Putem să o luăm cu lămâie, dar tot îmi e scârbă”

Elena Lasconi a demisionat din funcția de vicepreședinte al organizației USR Argeș. Edilul din Câmpulung Muscel rămâne în partid
14.01.2024 | 16:04
Demisie de rasunet din USR Elena Lasconi nu mai e vicepresedinte al filialei de Arges Putem sa o luam cu lamaie dar tot imi e scarba
Elena Lasconi nu mai este vicepreședinte USR Argeș Sursa foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel
ADVERTISEMENT

Fost jurnalist, actual primar al orașului Câmpulung Muscel din partea USR, Elena Lasconi a renunțat la funcția de vicepreședinte al filialei din Argeș a formațiunii politice.

Demisie de răsunet din USR. Elena Lasconi nu mai e vicepreședinte al filialei de Argeș

Presa locală citează surse politice, potrivit cărora, Elena Lasconi nu le-ar fi explicat colegilor motivele care au stat la baza deciziei de a renunța la funcția deținută în cadrul partidului.

ADVERTISEMENT

”Vă rog să luaţi act de demisia mea din funcţia de vicepreşedinte al Biroului Judeţean. Nu mă mai interesează. Mie îmi e scârbă. Putem să o luăm cu lămâie, dar tot îmi e scârbă”, le-ar fi spus Lasconi colegilor, într-o şedinţă de partid, potrivit epitesti.ro.

Edilul a dezmințit însă zvonul conform căruia s-ar afla în negocieri cu PNL după ce, aceleași surse politice, au susținut că Elena Lasconi ar fi implicată în relații cu un alt partid care deține în prezent puterea în guvern și că demisia ar putea reprezenta o strategie deliberată pentru a-i facilita ieșirea din USR.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași publicații însă, demisia ei din funcția de vicepreședinte al USR Argeș nu ar fi legată de recenta retragere de pe lista de candidați pentru alegerile europarlamentare.

Demisia nu ar avea legătură cu retragerea de pe lista pentru europarlamentare

Anul trecut Lasconi era anunțată ca deschizând lista de candidați a USR pentru alegerile parlamentare. Numele său a fost retras de pe listă în noiembrie, după un scandal care a izbucnit în urma unei declarații publice a edilului conform căreia, în 2018, a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradițională.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, declara Elena Lasconi, pe 4 noiembrie 2023, la Prima TV.

Mărturisirea sa a stârnit un val de reacții critice atât la adresa omului politic, cât și la adresa USR. Cel mai vehement critic a fost însă propria fiică a Elenei Lasconi, Oana, care s-a declarat șocată și dezgustată.

ADVERTISEMENT

”Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”, declara la acel moment Oana Lasconi, într-un clip postat pe Instagram.

A doua zi, Biroul Naţional al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, potrivit unui comunicat al partidului.

ADVERTISEMENT