News
notix pixel id

Cutremur puternic de 7 pe scara Richter. Unde s-a petrecut seismul

Cutremur puternic de 7 pe scara Richter. În apropierea căror orașe s-a produs.
23.08.2021 | 07:54
Cutremur puternic de 7 pe scara Richter. Unde s-a petrecut seismul
Cutremur puternic de 7 pe scara Richter. Unde s-a petrecut seismul. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Seimsul a avut loc în regiunea Insulelor Sandwich de Sud. Acesta a fost extrem de puternic și a avut o magnitudine de 7 pe scara Richter.

Unde a avut loc cutremurul acesta

Datele publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean arată că epicentrul acestui cutremur a avut loc în regiunea Insulelor Sandwich de Sud. Acestea sunt aflate, mai precis, la extremitatea sudica a Oceanului Atlantic.

Seismul a fost unul extrem de puternic, astfel că autoritățile locale au intrat în alertă. Deocamdată, nu se cunosc informații referitoare la pagubele materiale sau la victime.

ADVERTISEMENT

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri și a avut loc la puțin timp după miezul nopții, mai exact la ora 00:45.

De asemenea, seismul s-a produs în apropierea mai multor, el fiind resimțit și acolo. Iată despre ce zone este vorba: 120km E de Iwaki, 156km SE de Sendai, 159km E de Fukushima, 160km NE de Hitachi, 160km E de Koriyama, 181km NE de Hitachi-Naka, 182km NE de Katsuta, 189km SE de Yamagata, 190km NE de Mito, 223km NE de Utsunomiya.

ADVERTISEMENT

Un alt cutremur a avut loc tot în zona Insulelor Sandwich de Sud

Acum doar câteva zile, regiunea Insulelor Sandwich de Sud a fost lovită de un alt cutremur, de această dată el fiind mult mai puternic. Este vorba despre un seism care a avut o magnitudine de 7,5 pe scara Richter.

Acesta a avut loc la ora 15:23, ora României. Adâncimea la care acesta a avut loc a fost de zece kilometri. Cutremurul puternic s-a resimţit în apropiere de mai multe oraşe, după cum urmează: 234km E de Bandar Abbas, 294km SV de Zahedan.

ADVERTISEMENT

„În ziua de 12 August 2021 la ora 15:23:57 (ora locală a României) s-a produs în Iranul de Sud-Est un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5,4, la adâncimea de 10 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 234 km E de Bandar Abbas, 294 km SV de Zahedan” a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Şi pe data de 16 august a mai avut loc un cutremur în aceeaşi zonă. Seismul s-a produs la 2960 km Est Nord Est de Punta Arenas, Chile și 2287 km Est de Stanley, Insulele Falkland.

ADVERTISEMENT

Și magnitudinea acestui seism a fost una mare, căci el a înregistrat 6,9 pe scara Richter. El a avut loc în Georgia de Sud şi Insulele Sandwich de Sud.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri