Life

Dacia Spring, tot mai populară printre mașinile electrice. Cât te costă și cât timp îți ia să faci un plin pentru acest autovehicul

Cât te costă și cât timp îți ia să faci un plin pentru o Dacie Spring, mașină electrică tot mai populară printre opțiunile românilor.
29.01.2023 | 20:07
Dacia Spring tot mai populara printre masinile electrice Cat te costa si cat timp iti ia sa faci un plin pentru acest autovehicul
De ce este Dacia Spring, printre masinile electrice cele mai cumpărate de către români. Sursa foto: Serus Dacia
ADVERTISEMENT

Dacia Spring este una dintre cele mai căutate mașini electrice de către șoferii români, din momentul în care a fost lansată la nivel național, toamna anului 2020. Ei sunt mulțumiți în special de costurile pe care le presupune și de timpul pentru un plin.

Cât te costă și cât timp îți ia să faci un plin pentru o Dacie Spring. Prețul este mic față de o mașină normală

Pentru a face plinul unei Dacii Spring (primul model electric lansat la Mioveni-n.r) conducătorii auto trebuie să scoată din portofel sume mici. De exemplu, pentru o încărcare la domiciliu, 100% bateria, de 26, 8 Kwh, plata poate fi de 35 de lei.

ADVERTISEMENT

Lucrurile se mai schimbă puțin când vine vorba despre o încărcare la o stație de curent alternativ publică. Pentru un plin se poate achita între 50 și 90 de lei, deoarece un kwh costă 1, 9 lei și 3, 3 lei.

Care sunt costurile de întreținere pentru o Dacia Spring

Potrivit promotor.ro, referitor la întreținere, costurile pot fi următoarele: asigurarea RCA poate ajunge la 446 lei, cea CASCO 509 lei, iar extra garanția, 2, 842, 68 lei, așa cum a relatat un român care deține un astfel de autovehicul.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește reviziile, pe românul în cauză l-a ajuns 200 de lei, în urma unei revizii la 30.000 de kilometri, iar anvelopele de iarnă 760 lei.

Cei interesați de un asemenea autovehicul, trebuie să știe și că o Dacia Spring are o autonomie ce variază în funcție de cum conduc și temperatura exterioară. De exemplu, la o circulație de 50 km/0ră și o temperatură de -15 grade Celsius, cu căldura pornită, autonomia atinge bia 100 de km.

ADVERTISEMENT

Autonomia cea mai ridicată poate fi la o valoare termică de 20 de grade Celsius, situație în care se ajunge la 213 km, iar pe timp de vară, la 35 de grade Celsius, autonomia ar putea fi de 115 km.

Cât costă o Dacia Spring

Potrivit site-ului dacia.ro, prețurile diferă pentru o Dacia Spring, depinzând de model. Cert este că pornesc de la 20.000 de euro. Cei care nu-și permit să achite integral, pot opta pentru varianta în rate lunare.

ADVERTISEMENT

În 2022, s-au cumpărat 10.000 de exemplare de Dacia Spring, în România.

”Atingerea jalonului de 10.000 de unități livrate reprezintă o confirmare a succesului înregistrat de primul model electric al mărcii Dacia. Oferind cea mai accesibilă soluție de mobilitate electrică de pe piață, Spring contribuie din plin la democratizarea segmentului vehiculelor cu emisii zero”, a declarat Mihai Bordeanu, director general al Automobile Dacia, scrie automarket.ro

ADVERTISEMENT