Life

Dacia va lansa o nouă mașină. Cum ar arăta C-Neo, modelul inspirat de Citroen și Skoda

Dacia va lansa o nouă mașină. Cum ar urma să arate C-Neo, modelul inspirat de Citroen și Skoda. Ce alte caracteristici și dotări urmează să aibă.
04.08.2023 | 16:09
Dacia va lansa o noua masina Cum ar arata CNeo modelul inspirat de Citroen si Skoda
Dacia va lansa o nouă mașină. Cum ar arăta C-Neo. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dacia va lansa o nouă mașină. Iată cum ar urma să arate C-Neo, modelul care este inspirat de Citroen și Skoda.

Dacia va lansa o nouă mașină. Cum ar arăta C-Neo

Dacia urmează să lanseze în următorii trei ani o nouă gamă de mașini, anume C-Neo. Ar fi o replică a modelului francez de Renault Megane, pe care producătorul auto român încearcă să-l diferențieze prin alte caracteristici.

ADVERTISEMENT

C-Neo este un model compact care vrea să câștige popularitate și să atragă cumpărătorii prin faptul că se inspiră de la modele precum Citroën C4 și Skoda Scala.

Dacia va lansa o nouă mașină. C-Neo urmează să fie un automobil destul de lung, de circa 4,4 metri, similar cu noul Duster care va fi și el lansat mai curând. Partea din spate a mașinii urmează să aibă o linie înclinată pentru a o deosebi de alte autovehicule.

ADVERTISEMENT

Ce alte caracteristici tehnice are mașina

Pentru platforma tehnică este posibil ca noua mașină Dacia C-Neo să o folosească pe cea de la Renault Grand Captur. Acest model se va lansa în lunile următoare. Aceasta poate să dea posibilitatea ca mașina să aibă motor hibrid sau chiar să fie complet electrică, arată actudacia.com.

Noua mașină marca Dacia ar urma să fie lansată în 2026, așa că mai este de așteptat până la acel moment.

ADVERTISEMENT

În 2024, Dacia va lansa și viitorul model de Duster, iar în 2025 va apărea Dacia Bigster, un SUV. În 2025 va mai apărea și Dacia Sandero „restilizată”.

Până acum, cel mai mare succes de la Dacia a fost Sandero. Aceasta este încă cea mai bine vândută mașina din Uniunea Europeana.

ADVERTISEMENT

Datele oficiale arată că modelul acesta de la Dacia a fost vândut în aproape 22.000 de exemplare. Atât în aprilie, cât și în mai 2023, Dacia Sandero a fost cea mai bine vândută mașină pe piața europeană. Aceasta a întrecut și modelul electric american Tesla Model Y.

ADVERTISEMENT