News

Dacian Cioloș la Cotroceni: “Îmi pare rău că nu există interes pentru programul de guvernare”

14.12.2020 | 15:50
Dacian Ciolos la Cotroceni Imi pare rau ca nu exista interes pentru programul de guvernare
ADVERTISEMENT

Premierul propus de Alianța USR PLUS, Dacian Cioloș, și-a exprimat regretul că, în cadrul consultărilor de la Cotroceni interesul a fost mai degrabă concentrat pe “împărțirea funcțiilor”, decât pe programul de guvernare.

Copreședintele USR PLUS este încrezător că se va ajunge la o soluție prin continuarea negocierilor, care se vor purta departe de microfoanele jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a exclus categoric includerea PSD în noul guvern și a precizat că Alianța pe care o reprezintă are în vedere o coaliție pe patru ani.

“Nu vrem nicio formulă în care PSD să fie implicat”

La ieșirea de la consultările avute la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, copreședinte al Alianței USR PLUS, a reafirmat dorința formațiunii pe care o conduce de a forma o coaliție de guvernare pentru următorii patru ani.

ADVERTISEMENT

“Ce construim nu e o coaliție de conjunctură, ci o înțelegere bazată pe încredere, care să respecte proporțiile, ceea ce au ales alegătorii. Nu vrem nicio formula în care PSD să fie implicat pe față sau pe sub masă, nici în guvern, nici în vreo altă formulă”, a afirmat Cioloș.

Propunerea USR PLUS pentru funcția de premier a mai declarat că Alianța și-ar fi dorit ca începând chiar de astăzi să demareze discuțiile legate de programul de guvernare și construcția coaliției. Cioloș și-a exprimat în același timp regretul față de faptul că interesul a fost concentrat mai degrabă pe împărțirea funcțiilor.

ADVERTISEMENT

“Noi avem opțiune și pentru premier, și pentru președintele Camerei Deputaților. (…) Majoritățile se construiesc și deconstruiesc în Camera Deputaților… Îmi pare rău că nu există interes pentru programul de guvernare, ci mai mult pentru împărțirea funcțiilor. Vom ajunge la o soluție prin negocieri pe care nu le vom purta în fața microfoanelor”, a mai spus fostul comisar european.

La rândul său, copreședintele Alianței, Dan Barna, a reiterat faptul că formațiunea l-a susținut pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier.

ADVERTISEMENT

“Dacian Cioloş a fost şi este propunerea USR PLUS pentru poziţia de premier, în situaţia în care cei de la PNL vor opta pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor. Miza este una foarte clară. După ce vom reuşi să găsim o soluţie echilibrată, şansa României de a avea un guvern stabil va fi una reală”, a spus Barna.

ADVERTISEMENT