News

Dădea sfaturi de parenting, însă își tortura copiii. 60 de ani de închisoare pentru o influenceriță iubită de părinți

O ”influenceriță” din SUA care dădea sfaturi pentru părinți a primit 60 de ani de închisoare pentru că și-a maltratat copiii.
21.02.2024 | 07:52
Dadea sfaturi de parenting insa isi tortura copiii 60 de ani de inchisoare pentru o influencerita iubita de parinti
Dădea sfaturi de parenting, însă își tortura copiii. 60 de ani de închisoare pentru o influenceriță iubită de părinți
ADVERTISEMENT

Femeia originară din Utah, SUA, își câștiga existența oferit sfaturi pe Youtube părinților, iar acum își va petrece restul vieții după gratii pentru că și-a abuzat și maltratat copiii. Ruby Franke, 42 de ani, a fost condamnată alături de ”partenera sa de afaceri”, Jodi Hildebrandt, 54 de ani, amândouă la 60 de ani de temniță.

Dădea sfaturi de parenting, însă își tortura copiii

Conform CnN, procurorul Eric Clarke din Utah a demonstrat că doi dintre copiii lui Ruby Franke au trăit în condiții ”asemănătoare unui lagăr de concentrare”. ”Copiilor li s-a refuzat în mod regulat mâncare, apă, paturi în care să doarmă și practic toate formele de divertisment”, a arătat Clarke.

ADVERTISEMENT

În apărarea sa, femeia și-a cerut scuze copiilor și a oferit mai multe explicații aberante și teorii ale conspirației care să-i susțină comportamentul. ”Eram atât de dezorientată încât am crezut că întunericul este lumină și că binele este rău. Am fost lăsată să cred că această lume este un loc rău, plin de polițiști care controlează, de spitale care rănesc.

De agenții guvernamentale care spală creiere, de lideri bisericești care mint și poftesc, de soți care refuză să protejeze și de copii care au nevoie de abuzuri”, a explicat femeia. Trebuie menționat că femeia face parte din secta mormonă, care are peste 2 milioane de adepți în statul american Utah.

ADVERTISEMENT

Cine sunt Ruby Franke și Jodi Hildebrandt?

Ruby Franke și Jodi Hildebrandt? Cele două femei erau extrem de populare pe internet, acolo unde publicau sfaturi pentru părinți. În scurt timp și-au creat o adevărată comunitate de mămici sau tătici, disperați după sfaturi despre cum să-și crească copiii. Doar că, nimeni nu știa că cele două sfătuitoare erau de fapt două torționare cu cei mici.

Arestate în august 2023, după ce fiul de 12 ani al lui Franke a fugit pe o fereastră și a cerut apă și mâncare, cele două și-au pierdut rapid din faimă. Polițiștii spun că băiatul avea răni pentru că fusese legat cu o frânghie, astfel că a venit finalul carierei de vedetă a celor două ”mame model”.

ADVERTISEMENT

Franke avea peste 2 milioane de abonați pe contul de YouTube 8 Passengers. Femeia transmitea inclusiv pe internet că susține stoparea hrănirii copiilor, drept măsură disciplinară, sau ar dori ca sărbători precum Crăciunul să fie anulate. Unii dintre urmăritori ar fi devenit suspicioși încă din 2020, când unul dintre copiii femeii a mărturisit că a fost forțat să doarmă pe un sac de fasole timp de șase luni.

Anchetatorii au dovedit că Ruby Franke și-a maltratat copiii mai mulți ani de zile, timp în care posta mândră sfaturi de parenting. Desigur, multe dintre ele aberante, la fel ca și ideile femeii, însă îmbrățișate de o nișă de mămici conspiraționiste. Așadar, cei mici erau legați, bătuți și înfometați.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cei mici erau scoși vara la muncă forțată și au făcut de multe ori insolație și au suferit arsuri solare grave. Franke le transmitea copiilor săi că sunt ”răi și posedați” și că trebuie să ”se pocăiască”. Acum, cele două femei vor oferi sfaturi de viață, însă doar colegelor de celulă dispuse să le asculte.

ADVERTISEMENT