Sport

Damjan Djokovic, suspendat pentru CSKA – FCSB! „Habar n-aveam”

Pierdere mare pentru FCSB. Roș-albaștrii nu se vor putea baza pe Damjan Djokovic, suspendat pentru turul cu CSKA 1948 din Conference League.
24.07.2023 | 19:15
Damjan Djokovic suspendat pentru CSKA  FCSB Habar naveam
Damjan Djokovic, suspendat pentru CSKA - FCSB! „Habar n-aveam”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a primit două vești proaste într-o singură zi. După ce au picat cu cel mai greu adversar în turul 3 preliminar al Conference League, în cazul în care vor ajunge acolo, roș-albaștrii au aflat și că vor fi privați de aportul lui Damjan Djokovic pentru prima manșă a dublei cu CSKA 1948 Sofia.

Damjan Djokovic, suspendat pentru CSKA 1948 Sofia – FCSB. Motivul este uluitor

Damjan Djokovic (33 de ani) este unul dintre cei mai în formă fotbaliști de la FCSB în acest start de sezon. Cu toate acestea, Elias Charalambous nu îl va putea folosi în prima manșă a dublei cu CSKA 1948 Sofia din turul I preliminar al Conference League. UEFA i-a informat pe roș-albaștri că mijlocașul croat e suspendat.

ADVERTISEMENT

Djokovic a fost eliminat direct la ultimul său meci jucat în cupele europene. Se întâmpla în 2020, pe 10 decembrie, când a văzut direct cartonașul roșu în finalul meciului pierdut de CFR Cluj cu Young Boys, scor 1-2.

Mihai Stoica a dezvăluit că suspendarea lui Damjan Djokovic va expira pe 31 iulie 2023, iar croatul va deveni eligibil pentru returul cu formația bulgară, care se va juca pe „Arcul de Triumf”.

ADVERTISEMENT

„E o informație pe care am primit-o acum. Ar avea două etape de suspendare Djokovic, dar perioada de expirare este 31 iulie 2023. Ar avea drept de joc la retur. Oricum, nu poți s-o comiți cum a făcut-o în trecut Legia cu Celtic. S-a calificat, a crezut că s-a calificat, de fapt, dar a folosit un jucător. 

Acum, nu te lasă sistemul să introduci un jucător suspendat. Când aduci un jucător, tu trebuie să verifici. Știam clar că Djokovic e suspendat, dar nu știam câte etape va sta”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului UEFA, dacă un fotbalist nu evolueză în competițiile europene timp de două sezoane, sancțiunea este ridicată. În cazul lui  Damjan Djokovic, cei doi ani se împlinesc pe 31 iulie. Sezonul oficial, potrivit forului continental, ia startul pe 1 august.

Octavian Popescu, titular în Bulgaria

Damjan Djokovic ar putea fi înlocuit în Bulgaria de un fotbalist care revine după o suspendare. Octavian Popescu n-a evoluat în primele etape de SuperLiga, dar Gigi Becali a dezvăluit că „decarul” în vârstă de 20 de ani va fi titular în CSKA 1948 – FCSB.

ADVERTISEMENT

„Vine Tavi, să îl vedem pe Tavi. Îl băgăm pe dreapta. Să îl vedem acum la Sofia”, a declarat Gigi Becali, într-o conferință de presă susținută la palatul din Aleea Alexandru.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,72 este cota pentru pronosticul „2 solist” la meciul CSKA 1948 Sofia – FCSB

ADVERTISEMENT