News

Dan Barna, mesaj categoric: “Nu se pune problema să guvernăm cu AUR sau PSD”

Dan Barna, fost lider al USR, a oferit marți un mesaj categoric, declarând că: "nu se va pune problema să guvernăm cu PSD sau AUR".
05.10.2021 | 21:38
Dan Barna mesaj categoric Nu se pune problema sa guvernam cu AUR sau PSD
ADVERTISEMENT

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, aceasta trecând cu un număr de 281 de voturi, mult peste cele 234 necesare.

Demiterea cabinetului Cîțu a avut multe ecouri în presa internațională, accentuându-se faptul că USR s-a alăturat naționaliștilor de extremă dreapta.

ADVERTISEMENT

Dan Barna: “Nu se pune problema să guvernăm cu PSD sau AUR”

“Soluția este cea e care am zis-o de la începutul crizei. Dacă în urma consultărilor, președintele va propune un alt premier, altul decât Florin Cîțu, putem ieși repede din criză.

Discuțiile vor ține din punctul nostru de vedere de reformele care au fost blocate de către prim-ministrul Cîțu.

ADVERTISEMENT

Din punctul nostru de vedere cea mai rapidă soluție de ieșire din criză este refacerea coaliției, structura de elaborare e deja definită din decembrie, ar putea să fie o chestiune de zile.

Având agreată o structură, aceea nu avea și poziția de Președinte al unei camere a Parlamentului. Depinde ce fel de negociere va fi, dacă este una serioasă, se poate discuta orice, inclusiv portofoliile. 

ADVERTISEMENT

Dacă va fi una prin care PNL ne va da doar două ministere ca să arate că nu au înțeles nimic din ce s-a întâmplat, nu stăm la discuții.

O treime din guvernare o deținem în urma votului electoratului, nu este un cadou pe care ni-l face PNL, trebuie să existe un echilibru just.

ADVERTISEMENT

Problema de fond este legată de reforme, problema anterioară cu fostul premier a fost exact aceeași, prioritățile PNL erau priorități, prioritățile USR erau șantaj.

Pe structura coaliției existente, premierul aparține PNL, dacă președintele va spune că va construi o coaliție în jurul USR propunerea noastră este cea de acum doi ani, președintele partidului, Dacian Cioloș.

Aici nu e niciun fel de umbră de îndoială, nu se pune problema să guvernăm cu PSD sau AUR, în nicio variantă.

Consultările vor porni peste niște zile, ele ar fi putut începe joi fără niciun fel de probleme. Sunt două variante, dacă vorbim serios sau la mișto. Dacă vorbim serios, aceasta criză se poate rezolva într-o săptămână.

Dacă se va discuta la mișto, va continua doar pretext să se continue colaborarea PNL-PSD, evident e un proces foarte complicat care nu va da niciun rezultat”, a declarat Dan Barna la Digi24.

ADVERTISEMENT