Life

Dan Capatos refuză să lupte într-un eventual război: “O lecție pentru politicienii care și-au bătut joc”

Dan Capatos refuză să lupte într-un eventual război, în cazul în care conflictul armat dintre Rusia și Ucraina s-ar putea extinde și în România. Prezentatorul și-a motivat răspunsul.
08.03.2022 | 20:12
Dan Capatos refuza sa lupte intrun eventual razboi O lectie pentru politicienii care siau batut joc
ADVERTISEMENT

Dan Capatos nu are de gând să lupte în război, în cazul în care România va fi implicată în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Dan Capatos refuză să lupte într-un eventual război

Dacă România ar intra în război, Dan Capatos nu ar lupta și preferă să fugă din țară împreună cu familia. Vedeta spune că are datoria de a-și apăra soția, copilul și părinții, nu țara.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul a făcut declarații dure despre o eventuală mobilizare generală a populației. Acesta spune că nu vrea să lupte pentru o țară care l-a dezamăgit, mai ales în ultimii ani.

“Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea? La o adică, dacă vine războiul peste noi, eu îmi iau nevasta, copilul și la revedere. Plecăm, fugim pe unde apucăm.

ADVERTISEMENT

Eu am datoria să-mi apăr copilul, nevasta, familia, părinții, dar nu țara! Asta să fie o lecție pentru politicienii care și-au bătut joc de țara asta în ultimii 20 de ani!”, a declarat Dan Capatos la Xtra Night Show.

În continuare, prezentatorul a citat rezultatele unui sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde. Potrivit sondajului, doar 26% dintre români și-ar apăra țara, în cazul în care va avea loc un conflict militar.

ADVERTISEMENT

La întrebarea “Dacă România ar fi atacată ați rămâne în țară pentru a o apăra?”, doar 26% dintre cei intervievați au răspuns cu “Da”. Restul de 48% au răspuns cu “Nu”, 20% cu “Nu pot aprecia”, iar 6% nu au răspuns la întrebare, potrivit antena3.ro.

Motivele invocate de românii care nu și-ar apăra țara în cazul unui război țin de următoarele: neîncrederea în administrația din România, de faptul că țara nu a făcut nimic pentru ei, dar și de teama că actualii lideri politici nu se ridică la nivelul vremurilor pe care le trăim, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Declarațiile lui Dan Capatos cu fost făcute în contextul în care în România ar putea fi instituită “situația de criză”. Măsura ar putea fi instituită de Guvern în cazul în care conflictul armat din Ucraina s-ar putea extinde pe teritoriul țării noastre, ceea ce ar duce la mobilizarea generală a populației.

ADVERTISEMENT