Sport

Dan Petrescu a spart gheața în Coreea de Sud! Jeonbuk s-a calificat în semifinalele Cupei după o victorie categorică

Dan Petrescu a obținut primul succes la noua sa echipă din Coreea de Sud. Jeonbuk s-a calificat în semifinalele Cupei după ce și-a luat revanșa cu Gwangju.
28.06.2023 | 15:33
Dan Petrescu a spart gheata in Coreea de Sud Jeonbuk sa calificat in semifinalele Cupei dupa o victorie categorica
Dan Petrescu a obținut prima victorie în Coreea de Sud. Jeonbuk s-a calificat în semifinalele Cupei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a obținut prima victorie pe banca noii sale echipe din Coreea de Sud. Jeonbuk a câștigat categoric, scor 4-0 meciul din sferturile Cupei cu Gwangju și s-a calificat în careul de ași. La partida de debut a „Bursucului”, Jeonbuk a fost învinsă de Gwangju, scor 0-2 în K League 1.

Dan Petrescu a spart gheața în Coreea de Sud! Jeonbuk s-a calificat în semifinalele Cupei

Dan Petrescu a mers la Jeonbuk, în Coreea de Sud, după despărțirea de CFR Cluj, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. „Bursucul” va încasa un salariu de 1,5 milioane de dolari pe an pe banca formației din Asia.

ADVERTISEMENT

Jeonbuk a câștigat categoric partida cu Gwangju din sferturile Cupei din Coreea de Sud, scor 4-0. Song Min-Kyu a deschis scorul în minutul 57, în timp ce avantajul a fost dublat din penalty de către Cho Gue-Sung în minutul 63. Atacantul lui Jeonbuk a făcut dubla în minutul 89.

Amano, în minutul 68, a punctat de asemenea pe tabelă pentru echipa lui Dan Petrescu. Este prima victorie într-un meci oficial pentru Dan Petrescu de când a preluat-o pe Jeonbuk. Mai mult decât atât, echipa de pe locul 8 din K League 1 și-a luat revanșa în fața celor de la Gwangju.

ADVERTISEMENT

În primul meci oficial cu Dan Petrescu pe bancă, Jeonbuk a pierdut, scor 0-2 cu Gwangju în etapa cu numărul 19. În campionat, Jeonbuk se află pe locul 8, cu 27 de puncte în 19 partide. Echipa lui Dan Petrescu se află la egalitate cu locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off-ul campionatului.

Dan Petrescu și-a fixat obiective mărețe la Jeonbuk

Dan Petrescu a debutat cu o victorie pe banca lui Jeonbuk. Echipa din Coreea de Sud a câștigat amicalul de pe 17 iunie, scor 2-1 cu Persis Solo (Indonezia). Formația sud-coreeană nu s-a descurcat la fel de bine în primul meci oficial cu Dan Petrescu la cârmă.

ADVERTISEMENT

Jeonbuk a pierdut cu 0-2 împotriva celor de la Gwangju și a părăsit locurile de play-off. Totuși, Dan Petrescu are obiective mărețe la Jeonbuk. „Sunt foarte bucuros că sunt aici. Sunt obosit, însă sunt nerăbdător să încep această experiență.

Sper să aduc multe bucurii fanilor. Visul meu este să câștig campionatul și Liga Campionilor”, a declarat Dan Petrescu. Jeonbuk își va afla adversara din semifinale în urma tragerii la sorți. Pentru echipa antrenorului român urmează duelul de pe 1 iulie cu Jeju din K League 1.

ADVERTISEMENT

Jeonbuk este deținătoarea en-titre a Cupei Coreene. Mai mult decât atât, echipa lui Dan Petrescu a câștigat de două ori trofeul în ultimii trei ani. „Vrem să câștigăm deoarece este primul meu joc acasă”, declara Dan Petrescu înaintea partidei cu Gwangju de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT
Tags: