Sport

Dezastru! Cum a trăit Dan Petrescu debutul în Coreea de Sud. Jeonbuk, înfrângere pe terenul unei contracandidate la play-off. Video

Dan Petrescu a debutat cu stângul pe banca tehnică a lui Jeonbuk, care a fost învinsă fără drept de apel de Gwangju în campionatul intern.
24.06.2023 | 15:37
Dezastru Cum a trait Dan Petrescu debutul in Coreea de Sud Jeonbuk infrangere pe terenul unei contracandidate la playoff Video
Dan Petrescu după înfrângerea lui Jeonbuk: "Nu am avut noroc"
ADVERTISEMENT

Deși și-a stabilit ca obiectiv câștigarea titlului și a Ligii Campionilor Asiei, fostul antrenor de la CFR Cluj va avea mult de muncă la noua sa formație, care a arătat destul de rău la primul joc oficial sub comanda sa.

Înfrângere pentru Dan Petrescu la debutul oficial pe banca lui Jeonbuk

După ce în urmă cu o săptămână obținea prima sa victorie ca antrenor al lui Jeonbuk într-un meci amical, Dan Petrescu a avut parte de o înfrângere dură la primul joc oficial pe banca tehnică a echipei sud-coreene.

ADVERTISEMENT

Jeonbuk a fost învinsă mai clar decât o arată scorul, 0-2, pe terenul formației Gwangju, o contracandidată la un loc în play-off, în etapa a 19-a a sezonului regulat din campionatul Coreei de Sud.

Dan Petrescu a început jocul într-un sistem 4-4-2, în care i-a folosit în linia de atac pe doi dintre cei trei brazilieni pe care îi are în lot, Rafa Silva și Gustavo, însă prestația echipei a fost una mai mult decât modestă.

ADVERTISEMENT

Gwangju a dominat autoritar jocul, și-a împins constant adversarul în propria jumătate și, așa cum era de așteptat, a deschis scorul în minutul 20 prin Lee Soon-Min, care a reluat cu capul din 6 metri un balon centrat din partea stângă.

Jeonbuk a avut două ocazii tot meciul

După o primă repriză în care cu greu a trecut de centrul terenului și în care Dan Petrescu a stat liniștit pe bancă și a transmis scurte indicații cu ajutorul unui translator, Jeonbuk a încercat să iasă mai mult la joc în partea secundă.

ADVERTISEMENT

A avut și două ocazii de a restabili egalitatea. Mai întâi Gustavo a reluat slab cu capul în brațele portarului advers din poziție ideală și l-a făcut pentru prima dată pe Petrescu să se ridice de pe bancă și să-și pună mâinile în cap de deznădejde.

În apropierea finalului partidei, Cho Gue-Sung a ratat și el o ocazie uriașă. Scăpat singur cu portarul advers, jucătorul lui Dan Petrescu a șutat de la 13 metri lateral stânga, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

ADVERTISEMENT

Gazdele au închis jocul în minutul 90+2, atunci când Han-Gil Kim a înscris la colțul scurt după ce a întors doi fundași adverși cu o piruetă. În urma acestei înfrângeri, Jeonbuk a ieșit din locurile de play-off și se află pe poziția șaptea, cu 27 de puncte.

Cunoscut ca fiind un tip coleric, Dan Petrescu a fost extrem de calm la debutul său oficial la Jeonbuk. ”Bursucul” a stat liniștit pe bancă de unde a văzut întâlnirea și rareori s-a ridicat pentru a gesticula sau pentru a oferi indicații. El a rămas impasibil chiar și în minutele de prelungiri în momentul în care pe gazon a avut loc o altercație între jucătorii celor două echipe.

ADVERTISEMENT
Tags: