Sport

Dan Petrescu, calificare cu emoții în Liga Campionilor Asiei. Cu cine va juca Jeonbuk în sferturi

Dan Petrescu a început perfect anul 2024 și s-a calificat cu Jeonbuk în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei.
20.02.2024 | 17:07
Dan Petrescu calificare cu emotii in Liga Campionilor Asiei Cu cine va juca Jeonbuk in sferturi
Dan Petrescu a început perfect anul 2024 și s-a calificat cu Jeonbuk în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei. Sursă foto: Facebook Jeonbuk Hyundai Motors FC
ADVERTISEMENT

Formația tehnicianului român pornea cu prima șansă în returul din deplasare cu Pohang Steelers, după victoria obținută acasă, în urmă cu o săptămână, scor 2-0, și a reușit să fructifice acest avantaj.

Dan Petrescu a calificat-o pe Jeonbuk în sferturile Ligii Campionilor Asiei

Venit în vară la Jeonbuk, Dan Petrescu a avut 6 luni cu multe suișuri și coborâșuri, echipa încheind sezonul intern abia pe locul 4. Însă, 2024 a început în forță și Dan Petrescu a reușit calificarea în sferturile Ligii Campionilor Asiei.

ADVERTISEMENT

Nu a fost deloc simplu, deoarece meciul din deplasare cu Pohang Steelers a început cum nu se poate mai prost pentru echipa antrenată de fostul internațional român. Era minutul 12, când Jeonbuk primea gol în derby-ul sud-coreean din Liga Campionilor.

Fundașul Park Chan-Yong a șutat de la 30 de metri și se părea că nu va fi niciun fel de pericol, însă portarul Kim Jeong-Hoon a scăpat uluitor balonul printre palme și stadionul a izbucnit în urale, convinși că favoriții pot întoarce eșecul din tur.

ADVERTISEMENT

Gazdele au continuat să preseze în căutarea golului secund și au fost aproape de a-și dubla avantajul la sfârșitul primei reprize, dar reluarea lui Lee Ho-Jae după o pasă de la Jorge Luiz a lovit bara.

Spre un nou duel sud-coreean în Liga Campionilor Asiei

Calificarea s-a decis în minutul 76, la o fază de atac a echipei lui Petrescu în care defensiva gazdelor nu a reușit să respingă balonul. Acesta a ajuns în fața porții la Jeong Tae-Wook care a înscris cu o lovitură de cap și a stabilit astfel scorul final, 1-1.

ADVERTISEMENT

În noiembrie, Jeonbuk a fost învinsă de Pohang Steelers, scor 2-4 în finala Cupei Coreei de Sud. De remarcat că trupa tehnicianului român nu reușise să o învingă pe Pohang în precedentele cinci întâlniri dinaintea acestei ”duble”.

În sferturile de finală, Jeonbuk va întâlni învingătoarea partidei dintre echipa Ulsan, campioana ultimelor două ediții de campionat din Coreea de Sud, și formația japoneză Ventforet Kofu. În tur, pe teren propriu, Ulsan s-a impus cu 3-0. Returul e programat miercuri, 21 februarie, de la ora 11:00.

ADVERTISEMENT

Jeonbuk va juca pe teren propriu prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor Asiei, pe 5 martie, returul urmând să se desfășoare o săptămână mai târziu, pe 12 martie, în deplasare. Jeonbuk este în cursă pentru a câștiga a treia oară în istorie a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT
Tags: