Sport

Dan Petrescu, debut cu dreptul în 2024 la Jeonbuk. Ce a spus după victoria din Liga Campionilor Asiei. Update

Dan Petrescu a început anul cu o victorie în Liga Campionilor Asiei, iar la final a precizat că singurul lucru care l-a deranjat a fost că a pierdut un jucător accidentat.
14.02.2024 | 17:06
Dan Petrescu debut cu dreptul in 2024 la Jeonbuk Ce a spus dupa victoria din Liga Campionilor Asiei Update
Dan Petrescu s-a arătat extrem de bucuros de victoria obținută de Jeonbuk, scor 2-0 cu Pohang Steelers, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor Asiei. Sursă foto: Facebook Jeonbuk Hyundai Motors FC
ADVERTISEMENT
14-02-2024
15:16

Prima reacție a lui Dan Petrescu

Dan Petrescu s-a arătat extrem de bucuros de victoria obținută de Jeonbuk, scor 2-0 cu Pohang Steelers, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor Asiei.

”Sunt mulțumit de rezultat și de jocul echipei. Am davut o evoluție bună în prima repriză. În repriza a doua, adversarul a atacat și a dictat ritmul meciului în mai multe rânduri. Este dezamăgitor că am avut un jucător accidentat.

Mă voi pregăti bine pentru a obține rezultate bune și pentru a trece în sferturile de finală. Victoria de astăzi va avea un impact pozitiv asupra suporterilor și jucătorilor. Atmosfera de la echipă se îmbunătățește cu siguranță. Vom munci mai mult pentru a ne transforma într-o echipă bună”, a declarat Petrescu, conform presei sud-coreene.

Tehnicianul român se află pe banca tehnică a formației Jeonbuk din vară, după ce a plecat de la CFR Cluj. El a reușit calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, însă a terminat sezonul pe locul 4 în Coreea de Sud.

Dan Petrescu, gol anulat cu VAR în Liga Campionilor Asiei

În fazele eliminatorii din Liga Campionilor Asiei, Jeonbuk întâlnește o altă echipă din Coreea de Sud, Pohang Steelers. În prima manșă, trupa lui Dan Petrescu a fost privată de un penalty după o verificare la VAR.

ADVERTISEMENT

Era minutul 24 al întâlnirii de pe Jeonju World Cup Stadium când arbitrul australian Shaun Evans a dictat un penalty pentru Jeonbuk. Brazilianul Orobo a fost atacat de un adversar în careu, l-a întors prin dribling, apoi a căzut ușor.

”Centralul” a arătat punctul cu VAR, dar la scurt timp a fost chemat din camera VAR să revadă faza la monitor. Așa cum era de așteptat, australianul a întors decizia și nu a acordat lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

În ciuda protestelor venite atât de pe banca lui Jeonbuk, cât și ale jucătorilor, arbitrul a rămas ferm pe poziții și a continuat jocul fără să acorde penalty pentru formația pregătită de Dan Petrescu.

Jeonbuk, avantaj important în manșa tur

Jeonbuk a deschis scorul în minutul 17 prin brazilianul Hernandes care a șutat imparabil sub transversală de la 10 metri, după o centrare din partea stângă și o bâlbâială a apărării adverse care nu a reușit să respingă balonul.

ADVERTISEMENT

În minutul 64, trupa lui Dan Petrescu și-a majorat avantajul după un contraatac purtat în mare viteză. Kim Tae-Hwan a centrat din partea dreaptă și Ahn Hyun-Beom a reluat cu capul în plasă de 6 metri.

În cele din urmă întâlnirea s-a încheiat cu victoria 2-0 pentru echipa lui Petrescu, care în sezonul precedent a jucat semifinale în Liga Campionilor Asiei. Astfel, Jeonbuk a luat o opțiune serioasă de calificare în sferturile de finală ale competiției.

ADVERTISEMENT

Meciul retur va avea loc marți, 20 februarie, de la ora 12:00. În cazul unei calificări, trupa lui Dan Petrescu va întâlni în sferturile de finală învingătoarea partidei dintre echipa sud-coreeană Ulsan și formația japoneză Ventforet Kofu.

ADVERTISEMENT
Tags: