Fotbal intern

Dan Petrescu dezvăluie că putea fi în locul lui Mirel Rădoi pe banca naționalei: ”Dacă eram contactat de FRF, poate acum eram eu acolo”

17.12.2019 | 22:45
Dan Petrescu dezvaluie ca putea fi in locul lui Mirel Radoi pe banca nationalei Daca eram contactat de FRF poate acum eram eu acolo
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, antrenorul momentului din fotbalul românesc, a recunoscut, marți seară, că ar fi putut prelua frâiele echipei naționale după plecarea lui Cosmin Contra. Omul care a scris istorie cu CFR Cluj în grupele Europa League este dezamăgit de faptul că nimeni din FRF nu l-a contactat pentru preluarea tricolorilor.

Dan Petrescu dezvăluie că putea fi în locul lui Mirel Rădoi pe banca naționalei: ”Dacă eram contactat de FRF, poate acum eram eu acolo”

În ziua numirii lui Mirel Rădoi pe banca naționalei, conducerea Federației Române de Fotbal, prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, recunoștea că selecționerul de atunci de la U21 a fost singurul cu care s-a discutat preluarea primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Alte nume mari din fotbalul intern, Gică Hagi și Dan Petrescu, s-au aflat în vizor, dar nu au fost contactate. În ceea ce-l privește, ”Bursucul” recunoaște că ar fi dat un răspuns pozitiv dacă FRF l-ar fi ofertat.

”Eu n-am fost întrebat, n-am fost contactat. Dacă eram contactat poate acum eram eu acolo, dar dacă n-am fost contactat. Normal, eu zic că era o perioadă bună în cariera mea și cred că era momentul pentru că am refuzat deja de două ori, a treia oară nu se mai refuză echipa națională.

ADVERTISEMENT

Nu că am refuzat, pur și simplu nu puteam. Dacă eram liber, nici acum nu eram liber, dar cred că a treia oară nu e bine să refuzi echipa națională. Nu, dacă ei au ales și au ales bine. Mi se pare normal să vorbesc doar cu un antrenor, nu cu 10 și să îi amăgești”, a spus Petrescu, conform gsp.ro

Dan Petrescu, antrenorul momentului în fotbalul românesc

Antrenorul de 51 de ani al campioanei CFR Cluj a avut un sezon de excepție. După titlul din Casa Pariurilor Liga 1, Petrescu a condus echipa din Gruia către o performanță unică în Europa League.

ADVERTISEMENT

Cu Petrescu la timonă, CFR Cluj a fost la un pas de a ajunge în grupele Champions League. Apoi, în grupele Europa League, CFR a scos 12 puncte dintr-o grupă de foc cu Celtic, Lazio și Rennes, punctaj record pentru formațiile din România în această întrecere.

Mirel Rădoi, preferatul FRF pe banca naționalei

După despărțirea de Cosmin Contra, banca naționalei a fost preluată de Mirel Rădoi. În vârstă de 38 de ani, acesta avut rezultate de excepție la naționala U21, pe care a calificat-o la EURO 2019. La Campionatul European de Tineret din Italia și San Marino, Rădoi a ajuns în semifinale cu România U21

ADVERTISEMENT

Rădoi a ajuns la Federația Română de Fotbal în martie 2018, atunci când a fost numit în funcția de manager sportiv al echipei naționale U21 a României. Din luna august a aceluiași an, acesta a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a dat curs unei oferte din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT