Sport

Edi Iordănescu l-a sunat pe Dan Petrescu! Propunerile „Bursucului” pentru națională: „Nu cred că se uită la vârstă. Mă bufnește râsul când aud reconstrucție”

Dan Petrescu se pregătește de FC Voluntari - CFR Cluj, din etapa a 29-a din Casa Pariurilor Liga 1, dar înainte de meci a primit un telefon surpriză din partea selecționerului Edi Iordănescu.
01.03.2022 | 18:38
Edi Iordanescu la sunat pe Dan Petrescu Propunerile Bursucului pentru nationala Nu cred ca se uita la varsta Ma bufneste rasul cand aud reconstructie
Dan Petrescu a atacat din nou regulamentul de organizare al campionatului intern și nu înțelege de ce cartonașele antrenorulor nu se anulează. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu se pregătește pentru debutul pe banca echipei naționale a României, în amicalele cu Grecia (25 martie) și Israel (29 martie). Noul selecționer își creionează lotul pentru cele două partide și, pentru acest lucru, s-a consultat și cu antrenorul campioanei, Dan Petrescu.

Dan Petrescu propune mai mulți veterani la echipa națională a României: „Budescu este în mare formă”

„Buruscul” crede că noul selecționer îi va convoca la prima reprezentativă pe veteranii Constantin Budescu (33 de ani), Gabriel Tamaș (38 de ani), Cristian Săpunaru (37 de ani) și Ciprian Deac (36 de ani).

ADVERTISEMENT

Pe primii doi îi va avea ca adversari în etapa a 29-a din Casa Pariurilor Liga 1. FC Voluntari – CFR Cluj se joacă miercuri, 2 martie, de la ora 19:55. Cu două goluri marcate deja pentru ilfoveni, ambele în meciul cu Sepsi, Budescu îi dă fiori lui Petrescu.

„Eu cred că Edi se uită peste tot, chiar alaltăieri m-a sunat. E un antrenor echilibrat, se consultă cu toată lumea și o să ia deciziile pe care le consideră el. Sunt convins că Budescu, Tamaș, Săpunaru, Deac… nu cred că se uită la vârstă.

ADVERTISEMENT

Nu cred că un antrenor trebuie să facă greșeală și să spună că vine să facă o reconstrucție. Mă bufnește râsul când aud reconstrucție. Te dă afară imediat, ce reconstrucție?

El trebuie să ia jucătorii care crede că îi vor câștiga următorul meci, nu jucători cu care să faci reconstrucție. Nu mai există așa ceva, nu te mai așteaptă nimeni, nicăieri.

ADVERTISEMENT

Uitați-vă la Rapid, merită să fie antrenorul pus sub presiune? La FC Argeș merită? Nu, dar la noi așa e, gata, schimbăm antrenorul. Asta e realitatea în fotbal. Edi Iordănescu cred că va alege orice jucător care este în formă.

În momentul de față, Budescu este în mare formă, iar noi trebuie să avem mare grijă să nu mai fie în formă mâine, asta e clar”, a declarat Dan Petrescu, înainte de FC Voluntari – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

La Voluntari, Dan Petrescu nu va avea la dispoziție trei dintre cei mai buni jucători: Billel Omrani, Valentin Costache şi Runar Mar Sigurjonsson.

ADVERTISEMENT