Fotbal intern

Dan Petrescu l-a cerut pe Ronaldo Deaconu, mijlocașul Gazului! Are goluri peste toți atacanții CFR-ului. Exclusiv

02.11.2020 | 17:03
Dan Petrescu la cerut pe Ronaldo Deaconu mijlocasul Gazului Are goluri peste toti atacantii CFRului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Continuă agitația în Gruia, după ce atât antrenorul Dan Petrescu, cât și patronul Neluț Varga au fost extrem de iritați în ultimele declarații. Dincolo de nemulțumirile referitoare la arbitraj, lotul lui CFR Cluj are nevoie de întăriri, iar Dan Petrescu a pus ochii pe Ronaldo Deaconu. 

Adus de Gaz Metan din postura de jucător liber de contract, în august, mijlocașul ofensiv în vârstă de 23 de ani s-a făcut remarcat după ce a marcat inclusiv împotriva campioanei.

ADVERTISEMENT

Ronaldo Deaconu a fost format la Academia Gheorghe Hagi și a mai evoluat, de-a lungul carierei, la formațiile de tineret ale lui Feyenoord și Twente, dar și la ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, HNK Gorica și Sepsi.

Cum a ajuns Dan Petrescu să ceară transferul lui Ronaldo Deaconu

FANATIK a aflat că antrenorul CFR-ului a fost fermecat de evoluțiile din ultima vreme ale mijlocașului de 23 de ani. Acesta a marcat două goluri spectaculoase în ultimele două partide ale Ligii 1. Mai întâi, Deaconu a înscris în etapa a opta contra lui FC Botoșani cu un trasor de la 30 de metri care s-a oprit în vinclul porții lui Pap.

ADVERTISEMENT

Apoi, în etapa a noua, mijlocașul a contribuit decisiv la succesul Gazului chiar pe terenul campioanei. El a deschis scorul în minutul 27 al partidei de la Cluj, cu un șut superb din interiorul careului, care s-a oprit în plasa de sus a porții gazdelor.

Nu doar aceste reușite l-au determinat pe Dan Petrescu să ceară conducerii să îl aducă pe Deaconu la echipa campioană. Mijlocașul medieșenilor a mai înscris și în etapa a treia, în victoria cu 4-1 a Gazului, pe terenul lui Poli Iași. De asemenea, el a oferit și două pase decisive în acest sezon, una în succesul 2-0 cu FC Argeș și alta tot în meciul de la Iași.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul născut în București a jucat în toate partidele disputate de Gaz Metan Mediaș de când a fost adus de la Sepsi și a devenit deja unul dintre preferații lui Jorge Costa. Dacă va decide să încerce să îl aducă, CFR Cluj va trebui să aștepte până în iarnă, atunci când se va deschide o nouă fereastră de transferuri.

De ce îl vrea „Bursucul”. Deaconu este peste toți atacanții campioanei

Deși nu este vârf de atac, Ronaldo Deaconu are cifre excelente din punct de vedere ofensiv și a dat un randament mai bun decât toți oamenii din atacul CFR-ului în acest sezon al Ligii 1. Nici măcar cumulat, Debeljuh, Omrani și Rondon nu se apropie de reușitele fostului fotbalist al Concordiei Chiajna, care are deja în cont trei goluri și două pase decisive.

ADVERTISEMENT

Gabriel Debeljuh, fotbalistul transferat de la FC Hermannstadt a reușit în Liga 1 doar două goluri, fără să ofere vreo pasă decisivă. Francezul Omrani a uitat să mai marcheze și a fost criticat public de Dan Petrescu, în vreme ce Mario Rondon nu are nici el vreo reușită în acest sezon al Ligii 1. Venezueleanul a reușit doar un assist în Liga 1, în victoria 2-0 de pe terenul Astrei Giurgiu.

În aceste condiții, conform informațiilor obținute de FANATIK, Dan Petrescu crede că varianta Ronaldo Deaconu ar fi una excelentă pentru a îmbunătăți performanțele ofensive ale echipei sale. În ciuda faptului că a anunțat că va pleca de la CFR Cluj după meciul cu AS Roma, din Europa League, Dan Petrescu nu are de gând să renunțe.

În frunte cu Neluț Varga, cel care a amenințat că echipa sa nu se va prezenta la următorul meci din Liga 1, de pe terenul lui FC Argeș, conducerea campioanei va căuta să îi facă pe plac „Bursucului” și să îi aducă întăririle mult dorite pentru ca alb-vișiniii să poată spera la al patrulea titlu consecutiv în Liga 1.

ADVERTISEMENT