Sport

Dan Petrescu n-o iartă pe FCSB. ”În loc să fim fericiţi că CFR Cluj face rezultate, ne gândim la alţii care pierd cu 5-0”

Nemulțumit că victoria lui CFR la Praga a fost dezbătută mai puțin decât înfrângerea FCSB în Danemarca, Dan Petrescu n-a ratat ocazia de a-i ”înțepa” pe fotbaliștii vicecampioanei.
10.10.2022 | 19:55
Dan Petrescu no iarta pe FCSB In loc sa fim fericiti ca CFR Cluj face rezultate ne gandim la altii care pierd cu 50
Nemulțumit de modul în care a fost tratat succesul lui CFR de la Praga, Dan Petrescu n-a scăpat prilejul de a-i înțepa pe rivalii de la FCSB după înfrângerea cu Silkeborg. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Joi am consemnat primul succes românesc în actuala ediție a grupelor Conference League. CFR s-a impus la Praga, 1-0 cu Slavia. Antrenorul campioanei, Dan Petrescu, spune că doar trei oameni din fotbalul nostru, Gică Hagi, Florin Prunea și Ionel Ganea, l-au felicitat pentru rezultat. Lucru care l-a dezamăgit.

”Dacă pierdeam noi cu 5-0, toată lumea scria despre Dan Petrescu…”

La conferința de presă premergătoare partidei cu UTA, programată astăzi, în runda cu numărul 13 din SuperLiga, Dan Petrescu nu a ratat prilejul de a-și exprima nemulțumirea că victoria clujenilor a fost mai puțin dezbătută decât eșecul lui FCSB în Danemarca.

ADVERTISEMENT

”Doar de la Hagi, Prunea am primit. Din fotbalul românesc mi-a mai scris Ionel Ganea. În rest, nu țin minte. Oricum, nu a fost apreciată victoria.

S-a vorbit mai mult despre altă echipă. Dacă pierdeam noi cu 5-0, toată lumea scria despre Dan Petrescu…

ADVERTISEMENT

Victoria asta e cea mai mare din cariera mea, dar nu a apreciat-o nimeni! Ăsta e fotbalul, asta e România! Dacă noi făceam 0-5, și acum se scria de mine că mă dă afară.

Eu zic că era mai important să se vorbească despre victoria noastră decât despre FCSB. Noi nu suntem apreciați niciodată! Asta e realitatea. Dacă CFR nu exista în ultimii ani, România nu făcea nimic în Europa!”, a spus Petrescu.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul clujenilor nu a ratat nici ocazia de a vorbi despre situația actuală a fotbalului nostru. ”Problema e că se vorbeşte prea mult şi nu se face.

Ar trebui să muncim mai mult, asta o zic mereu. Eu sunt de dimineaţă până seara la fotbal, de 20 de ani ca antrenor şi 20 de ani ca jucător. Toţi vorbim, dar hai să şi muncim puţin, că eu asta fac, muncesc.

ADVERTISEMENT

V-am zis că România este, în momentul de faţă, pe tobogan. Asta este realitatea şi noi tot ne gândim ce a fost înainte. S-a dus!

Realitatea asta este, urna a patra sau a treia, Liga C, Liga D. La fotbal, dacă CFR nu era în ultimii cinci ani, ce se întâmpla? Spuneţi-mi şi mie, nu era nimic. Noroc cu CFR Cluj, care a făcut ceva în Europa”, a precizat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT