Sport

Război total între Dan Petrescu şi Marius Şumudică: “Am venit să repar” / “Vezi-ți, mă, de treaba ta, Petrescule”

Aflat la al doilea eșec consecutiv pe banca tehnică a campioanei României, „Bursucul” nu s-a sfiit să-și „înțepe” predecesorul pentru strategia adoptată în această vară.
17.09.2021 | 00:51
Razboi total intre Dan Petrescu si Marius Sumudica Am venit sa repar  Veziti ma de treaba ta Petrescule
ADVERTISEMENT
16-09-2021
22:08

Șumudică îi răspunde lui Dan Petrescu: „Vezi-ți, mă, de treaba ta, Petrescule”

 Scos din minți de acuzațiile care i-au fost aduse, Marius Șumudică a lansat un nou atac extrem de dur la adresa lui Dan Petrescu. „Înainte de jocul cu FCSB, Ilie Dumitrescu a spus că Dan Petrescu nu a luat legătura cu echipa. Acest domn Petrescu, după meci, Ilie Dumitrescu a arătat mesajele de la Petrescu că a pregătit el meciul. Vreți să spuneți că Ilie Dumitrescu e mai prieten cu Petrescu decât cu Șumudică?

El spune că echipa e nepregătită. A avut 2 săptămâni la dispoziție. Această echipă cum a putut să-i calce în picioare pe FCSB? Șumudică i-a pregătit până la meciul cu FCSB, după care apare un antrenor de trei săptămâni, schimbă vreo 7-8 jucători.

Păi eu sunt vinovat că sunt jucătorii nepregătiți? De ce jucătorii nu mai spun nimic acum? La un antrenor e urât când vorbește de jucători și la altul nu este? Președintele a luat campionatele. Marian Copilu a luat campionatele, vă spun eu. Nu Petrescu.

Echipa aceasta, cu Șumudică antrenor, inclusiv meciul cu FCSB, a făcut 8 victorii la rând. Să ne invitați pe amândoi, și pe mine și pe Petrescu, dacă are sânge în instalație, să vedem ce s-a făcut greșit înainte și ce trebuie să repare.

Nu sunt vinovat că Petrila nu mai e acela care era cu Șumudică. Omrani, la fel. Eu sunt un tip loial și îi respect. Nu veni acum să spui că toți sunt proști cu noroi. Ce s-a făcut greșit domnul Petrescu?

Eu n-am venit să spun că X mi-a mâncat meciul. Asta nu face parte din fișa postului unui antrenor. Nu pot să vorbesc mai mult. Rămâneți muți dacă vă spun eu ce s-a întâmplat la CFR.

Să nu uite că Marian Copilu și cu Marius Șumudică au clădit un lot care era pe primul loc, clubul a încasat 4 milioane de euro din Conference League. Noi am pierdut cu Steaua Roșie Belgrad și Young Boys. Cine sunt Jablonec?

Rondon joacă ca la box, îmi plânge mie de Rondon. Plânge după Vinicius? Eu aveam tăria de caracter să nu spun că nu mi-a adus nu știu cine nu știu ce. Ce jucător de națională are Jablonec? Petrila mai e jucătorul de înainte?

Eu jucam deschis chiar și la un gol diferență. Aveam ocazii de gol. Hagi nici nu a ajuns la poartă la noi la CFR Cluj. Vezi-ți, mă, de treaba ta, Petrescule!”, a răbufnit fostul tehnician al CFR-ului, la Digi Sport.

Deși spera să se întoarcă măcar cu un punct din Cehia, CFR Cluj a debutat cu stângul în grupele celei de-a treia competiții intercluburi, Conference League, după 0-1 cu Jablonec. La flash-interviu, Dan Petrescu și-a început discursul într-o notă pozitivă, felicitându-și elevii pentru atitudine, după care s-a lansat într-o adevărată tiradă la adresa fostului antrenor, Marius Șumudică. Motivul? Strategia aleasă în vară și pregătirea fizică de la începutul acestui sezon.

Anul ăsta nu am fost la CFR să fac lotul, din păcate și se vede că suferim din toate punctele de vedere. Antrenorul fost schimbat dintr-un motiv și eu acum încerc să repar ce a fost greșit înainte”, a răbufnit „Bursucul”, făcând din nou referire la problemele din compartimentul ofensiv.

ADVERTISEMENT

În următoarea etapă din Grupa D, programată joi, 30 septembrie, ardelenii vor primi vizita danezilor de la Randers. Până atunci, îi așteaptă o serie infernală pe plan intern: duelurile cu CSU Craiova din campionat și Cupă, respectiv cel de la Arad, împotriva UTA-ei.

Dan Petrescu dă de pământ cu Marius Șumudică după eșecul din Conference League

Echipa a început excelent. Dominam, jucam bine, dar a venit acel gol… Chiar nu am înțeles ce a fost acolo, trebuie să revăd faza. Când iei și roșu, și penalty, nu e ușor, dar echipa a jucat excelent în 10.

ADVERTISEMENT

Nici nu mai țin minte vreo ocazie de-a lor, dar țin minte două ocazii mari ale CFR-ului. Din păcate, norocul nu pot să-l antrenez și chiar n-am ce să le reproșez în repriza a doua. În prima repriză, chiar dacă eram noi la maximum, adversarul era foarte montat și a intrat foarte bine în teren.

Nu a fost o echipă mai bună organizată, ci mai bine fizic, a câștigat toate duelurile. De aia eu când fac un lot aleg tot timpul jucători cu forță. Anul ăsta nu am fost la CFR să fac lotul, din păcate și se vede că suferim din toate punctele de vedere, dar repriza a doua ne dă speranțe.

ADVERTISEMENT

Ați văzut că am făcut patru schimbări și la a cincea chiar nu aveam pe cine să mai bag să schimbe ceva în jocul nostru. Aveam doar copii și la nivelul ăsta cu copiii nu rezolvi nimic. Vom ajunge la 5 dimineața la București, luni vom avea meci important cu Craiova, nu știu cum se vor putea recupera băieții, pentru că au dat tot ce au putut și iar suntem sub presiune pentru următorul meci. Dacă nu avem cu cine juca, o să jucăm cu un fundaș central pe post de vârf, că asta e situația.

Jablonec e o echipă foarte bună, o să vedeți că vor câștiga toate meciurile de pe teren propriu. Slavia Praga e alt nivel, de Champions League, ei sunt de Conference, iar Sparta Praga e de Europa League. Ăsta e fotbalul ceh, ei au trei echipe în grupe. Noi avem doar o echipă, în Conference League, ăsta e nivelul României acum.

ADVERTISEMENT

Judecat voi fi, dar n-am început eu pregătirea, n-am făcut eu transferurile… Am venit să ajut, nu cred că pot să mă transform dintr-un antrenor de succes într-unul care nu știe ce face. E imposibil să ai un impact rapid, nu poți să câștigi zece meciuri la rând. Dacă aveau impactul ăsta, nu mai schimbau antrenorul.

Antrenorul a fost schimbat dintr-un motiv și eu acum încerc să repar ce a fost greșit înainte. Sper să ieșim vii din meciurile care urmează, să am și eu soluții și puțin noroc, că fără noroc n-avem nicio șansă. Alibec nu poate să-și revină până la meciurile naționalei. Culio mi-a plăcut în prima repriză, l-am scos că jucam în zece, altfel nu-l scoteam. La Botoșani parcă n-a jucat așa de bine, dar astăzi da”, a spus Dan Petrescu la Pro X.

Burcă, declarația zilei: „V-a zis Mister, credeați că bagă în ele”

Revenit după o accidentare care l-a ținut mai bine de trei luni în afara terenului, Andrei Burcă a evidențiat la rândul său, reluând discursul tehnicianului de la conferința de presă premergătoare partidei și a lăsat de înțeles că echipa sa are nevoie de timp pentru a pune în practică noua filosofie de joc.

Trebuie să-i felicităm în această seară. Au fost mai buni, chiar dacă și noi am avut anumite situații. N-am început cum trebuie jocul și prima repriză. Simt că putem mai mult și se vede că trecem printr-o schimbare. Trebuie să fim mai umili, să muncim mai multe de la antrenamente și să înțelegem ce dorește Mister de la noi.

V-a zis Mister, credeați că iar bagă în ele. Au terminat la 5 puncte de Sparta Praga și nu putem compara campionatul Cehiei cu al nostru. Trebuie să fim mai serioși, sunt convins că tot noi o vom scoate la capăt. Trebuie să fim realiști. Și la Botoșani, ok, au câștigat, dar nu cred că a fost rezultatul meritat.

În această seară, la fel, am avut niște situații mari de a marca. E o trecere, s-au schimbat multe în club, dar noi suntem cei răspunzători pe teren. Avem 2 ani în care am făcut performanțe în Europa și această înfrângere trebuie să ne motiveze”, a declarat fundașul de 28 de ani.

ADVERTISEMENT