Sport

Dan Petrescu, supărat chiar și după victoria categorică din derby-ul cu Farul: ”Numai în România sunt lucruri anormale!”

CFR Cluj a câștigat categoric pe terenul Farului, dar Dan Petrescu s-a arătat supărat de faptul că FRF nu permite ca echipele să aibă un lot mai numeros.
23.01.2023 | 22:49
Dan Petrescu suparat chiar si dupa victoria categorica din derbyul cu Farul Numai in Romania sunt lucruri anormale
CFR Cluj a câștigat categoric pe terenul Farului, dar Dan Petrescu s-a arătat supărat de faptul că FRF nu permite ca echipele să aibă un lot mai numeros. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Campioana en-titre s-a impus cu 3-0 la Constanța și a urcat pe primul loc în clasamentul din SuperLiga.

CFR Cluj a câștigat cu Farul, dar Dan Petrescu e tot supărat

În ciuda succesului obținut pe terenul Farului, antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, a continuat să fie supărat pe mai marii de la FRF, din cauza regulii U21 și a faptului că a limit loturile echipelor la doar 22 de jucători.

ADVERTISEMENT

”Indiferent cine va fi pe primul loc la final, nu e corect să se ia punctele. Mă bat de 5 ani să se mărească lista de jucători și nu se poate. De ce? Lasă-mă să am 11 jucători pe banca de rezerve. Toate cluburile au fost de acord, dar s-a opus federația.

Nu înțeleg numărul de pe listă. De ce Chelsea să aibă 30 de jucători, iar noi doar 22? Noi avem mai multe meciuri decât Chelsea! Avem Cupa, avem Conference League. Care e motivul ca un club să aibă doar 22 de jucători trecuți pe lista de campionat? Să trimit prin tribune, să îi las afară. Cer ceva imposibil? 

ADVERTISEMENT

De ce să nu avem 11 jucători pe bancă? E normal ca un jucător să fie supărat dacă îl trimit în tribune. Noi suntem mereu pe invers. Și cu antrenorii, aici antrenează cine vrea. Eu chiar nu înțeleg. Fiecare echipă ar trebui să aibă un antrenor cu licență. Toată lumea deja vorbește prea mult despre asta.

De aia a luat-o în jos fotbalul nostru. Numai în România sunt lucruri anormale. Hai să facem și noi cum e afară. Nu stăm bine la jucătorii U21, iar Birligea s-a accidentat. Nu știu ce bine a făcut regula asta fotbalului românesc. Nu înțeleg? Am fost peste tot în lumea asta, dar n-am văzut așa ceva. Râde lumea de tine dacă aude. Dacă am U21 bun cu siguranță îl bag”, a declarat Petrescu.

ADVERTISEMENT

Laude pentru Ermal Krasniqi

Referitor strict la întâlnirea cu Farul, tehnicianul campioanei României s-a arătat încântat de prestația jucătorilor săi și l-a evidențiat în mod special pe Ermal Krasniqi, jucător adus în această iarnă la insistențele sale, autor al unui gol și al unei pase decisive.

”Pentru mine a fost meciul perfect. Nici în visele cele mai frumoase nu credeam că putem bate cu 3-0 acasă la Farul. Am stat bine în teren, a făcut pressing care i-a deranjat.

ADVERTISEMENT

Cel mai important a fost primul gol care ne-a dat aripi. A venit de la un jucător (n.r. – Krasniqi) care nu mă surprinde pentru că îl știam și pe care l-am dorit cel mai mult. Mi-aş dori să-l antrenez mai mult, să câştige şi el un trofeu şi apoi să plece mai departe. E un jucător modest, cuminte, iese bine la teste. Toți jucătorii merită felicitați.

După înfrângerea cu Hermannstadt eram foarte supărat și aveam nevoie de o reacție pozitivă. Secretul este să muncim foarte mult, dar dacă nu luăm campionatul degeaba.

Vor fi 5 echipe care se vor bate la titlu, iar noi vom avea multe meciuri și trebuie să rămânem concentrați. Partida a fost de o intensitate mare. În prima repriză am încercat să ne închidem pentru că jucam în deplasare, mai ales că Farul este agresivă acasă, îi place să domine, să facă jocul”, a spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT