Fotbal intern

Dan Petrescu va deveni cetățean de onoare al orașului Cluj-Napoca. “O să fiu onorat!”

17.12.2019 | 10:22
Dan Petrescu va deveni cetatean de onoare al orasului ClujNapoca O sa fiu onorat
ADVERTISEMENT

După ce a reușit să câștige de două ori titlul în Casa Pariurilor cu CFR Cluj, antrenorul grupării din Gruia va deveni cetățean de onoare al orașului. Oficialitățile din Cluj au decis să îi recunoască meritele tehnicianului care este aproape de al 3-lea titlu cu CFR.

Dan Petrescu va deveni cetățean de onoare al orașului Cluj-Napoca

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a vorbit despre această decizie luată în privința lui Dan Petrescu și a explicat cum s-a ajuns la această idee de ai oferi titlul de “Cetățean de Onoare al Județului – Clujean de Onoare”.

ADVERTISEMENT

Analizând astfel activitatea domnului Dan Petrescu, atât din perspectiva de jucător, cât și din cea de antrenor al unei echipe de fotbal reprezentative a județului Cluj, pe care a reușit să o transforme într-una extrem de competitivă, considerăm a fi oportun ca aprecierea de care această personalitate a sportului românesc trebuie să se bucure din partea autorităților administrației județene şi a comunității întregului judeţ să se materializeze prin conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului – „Clujean de Onoare”.

Înmânarea diplomei de Cetăţean de Onoare al Judeţului – „Clujean de Onoare” domnului Dan Vasile Petrescu şi a însemnelor distinctive realizate în acest sens urmează a avea loc în cadrul unei ceremonii publice organizate de către Consiliul Judeţean Cluj”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu abia așteaptă să fie cetățean de onoare

Dan Petrescu a vorbit și el despre această decizie a Consiliului Județean Cluj la finalul meciului jucat de CFR Cluj cu Astra Giurgiu, scor 2-0, în etapa 21 din Casa Pariurilor Liga 1, sezonul 2019 – 2020.

“Știam. Deocamdată aștept, dacă voi primi această distincție o să fiu onorat”, a spus Dan Petrescu la finalul meciului care a dus-o pe CFR Cluj pe primul loc în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Ghiță Mureșan va primi și el același titlu

Dan Petrescu nu va fi singurul care va primi titlul de cetățean de onoare al județului. Și Ghiță Mureșan o să primească această distincție pentru întreaga carieră. Fostul baschetbalist ocupă un loc în conducerea celor de la Washington Wizard, din NBA.

“Având în vedere vasta și extrem de complexă carieră a domnului Gheorghe Mureșan, precum și premiile obținute de către acesta, considerăm a fi oportun ca aprecierea care această personalitate trebuie să se bucure din partea autorităților administrației județene și a comunității întregului județ să se materializeze prin conferirea titlului de Cetățean de Onoare al Județului – “Clujean de Onoare” domnului Gheorghe Mureșan”.

ADVERTISEMENT

Cum se acordă titlul de cetățean de onoare al Clujului

Titlul se acordă, după caz, din inițiativa: primarului, consilierilor locali, persoanelor juridice care desfăşoara activitate in domeniul/domeniile in care s-a afirmat cel propus; unui numar de cel putin 5% din populatia cu drept de vot a municipiului Cluj Napoca, pe baza unui tabel semnat de catre acestia, care va sta la baza unui proiect de hotarare promovat de un consilier, sau un grup de consilieri locali”.

ADVERTISEMENT
Tags: