Sport

Dan Petrescu, victorie uriașă pentru play-off. Jeonbuk a urcat pe podium

Dan Petrescu a obținut o nouă victorie în Coreea de Sud, iar Jeonbuk este mai aproape de a-și asigura locul în play-off.
06.08.2023 | 16:09
Dan Petrescu victorie uriasa pentru playoff Jeonbuk a urcat pe podium
Dan Petrescu a obținut o nouă victorie în Coreea de Sud, iar Jeonbuk este mai aproape de a-și asigura locul în play-off. Sursă foto: hyundai-motorsfc.com
ADVERTISEMENT

La două săptămâni distanță după ce a pierdut dramatic în deplasare cu Pohang Steelers, trupa tehnicianului român a revenit cu un succes extrem de important pentru accederea în play-off.

O nouă victorie pentru Dan Petrescu cu Jeonbuk

Jeonbuk a primit vizita echipei Incheon în etapa a 25-a a campionatului Coreei de Sud, iar formația pregătită de Dan Petrescu a obținut victoria, scor 2-0, într-un meci început pe o ploaie torențială.

ADVERTISEMENT

Gazdele au deschis scorul în minutul 19, după o fază încâlcită. Ghanezul Nana Boateng, adus de Dan Petrescu de la CFR Cluj a centrat din lovitură liberă, defensiva oaspeților nu a reușit să respingă convingător, un jucător de la Jeonbuk a șutat, dar mingea s-a oprit într-o baltă. De acolo, Park Jae-Yong a trimis din nou spre poartă și a înscris.

În minutul 45, Jeong Woo-Jae a centrat perfect din partea stângă și Han Kyo-Won a reluat balonul cu capul în plasă stabilind scorul final încă din finalul primei reprize și punând-o pe Jeonbuk într-o poziție favorabilă.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, care l-a folosit în premieră pe Nana Boateng tot jocul, a avut momente în prima repriză când s-a enervat din cauza ratărilor jucătorilor săi, însă a fost mult mai liniștit în partea secundă.

Jeonbuk a urcat pe podium

După această victorie, Jeonbuk a urcat pe locul trei în clasament, cu 40 de puncte, la 17 puncte în urma liderului Ulsan Hyundai, dar cu șapte puncte peste Daejeon, prima formație aflată sub linia de play-off.

ADVERTISEMENT

În etapa a 26-a a campionatului Coreei de Sud, formația pregătită de Dan Petrescu va primi vizita echipei Suwon Bluewings, aflată pe penultimul loc în clasament. Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 12 august, de la ora 13:00.

În urmă cu trei zile, Jeonbuk a jucat un amical de lux cu PSG, care se află într-un turneu prin Asia. Campioana din Ligue s-au impus extrem de clar, scor 3-0, după o ”dublă” a lui Neymar și un gol reușit de Marco Asensio.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a fost o partidă de pregătire, la final Dan Petrescu s-a arătat nemulțumit maniera de arbitraj. Tehnicianul a acuzat faptul că echipa sa nu a primit un penalty în repriza secundă și a mărturisit că diferența a fost făcută de geniul lui Neymar.

ADVERTISEMENT
Tags: