News

Dan Puric, discurs controversat într-o biserică din Capitală. Actorul a lăudat mișcarea legionară și a criticat UE

Dan Puric apare din nou în centrul atenției cu un moment controversat. Într-un discurs ținut într-o biserică din Capitală, actorul a lăudat mișcarea legionară și a criticat UE.
05.04.2022 | 16:04
Dan Puric discurs controversat intro biserica din Capitala Actorul a laudat miscarea legionara si a criticat UE
Dan Puric, elogii pentru legionari, într-o biserică din Capitală. Sursa foto: Inquam Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

La scurt timp după scandalul de la Teatrul Național București, Dan Puric revine în centrul atenției cu un moment extrem de controversat.

Dan Puric, elogii pentru legionari, într-o biserică din Capitală

Duminică, 3 aprilie, actorul Dan Puric a ţinut o conferinţă în Biserica Acoperământul Maicii Domnului, din cartierul bucureștean Titan.

ADVERTISEMENT

Evenimentul, intitulat ”Mărturisirea creştină în vremurile de azi”, a avut loc ”cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”, scrie publicația Libertatea.

În prelegerea sa, Puric a elogiat legionari și a criticat Uniunea Europeană. Discursul său a fost filmat cu o cameră ascunsă.

ADVERTISEMENT

Actorul l-a amintit în discursul său pe Ion Gavrilă Ogoranu, legionar şi conducător al rezistenţei anticomuniste din munţi. De asemenea, l-a citat pe doctorul Nicolae Paulescu, antisemit și membru notoriu al Mișcării Legionare, numindu-l ”marele martir şi savant”.

”Dumneavoastră vă imaginaţi că avem martiri care astăzi sunt incriminaţi ca fiind criminali de război?”, s-a adresat Dan Puric către audienţa sa, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Dan Puric: ”Ce era Pilat din Pont? Un comisar european”

Pe de altă parte, din cuvântarea actorului nu au lipsit criticile pentru Uniunea Europeană.

”Întâlnirea dintre Pilat din Pont şi Eminescu este întâlnirea ratată dintre civilizaţia de astăzi şi creştinism. Ce era Pilat din Pont? Un comisar european, ce vreţi dumneavoastră, un trimis al imperiului”, a mai spus Puric.

Dan Puric i-a criticat și pe românii care îi ajută pe refugiații ucraineni, acuzându-i că și-au uitat istoria: ”Amărâtul ăsta de popor român a ieşit cu sarmaua în faţă la ucraineni, uitând tot, într-o fracţiune de secundă. Ia mă şi mănâncă, pentru că eşti amărât! Uitând tot, iertând tot”.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 150 de oameni au asistat la discursul ţinut de Dan Puric. Un stand la care puteau fi achiziţionate cărţile semnate de actor a fost instalat la intrarea în lăcaşul de cult.

În același discurs, Dan Puric a vorbit cu melancolie despre Moldova de peste Prut sub stăpânire sovietică și le-a cerut celor prezenți să nu le fie frică, ”să ne uităm la sfinţi, pentru că ei au revelaţii, domle, înseamnă să vezi un lucru care te urmăreşte o viaţă întreagă”.

Puric a mai spus că românii sunt siliți să-și crească acum copiii cu ”creiere digitalizate”, ascultând ”muzica de la festivaluriUntold”, cu ”un nivel ridicat de toxicitate în sunet”.

”Uitați-vă la festivalurile astea de muzică Untold, uitați-vă la gradul de toxicitate care există în sunet. N-ați văzut că se fac eforturi fantastice? Să nu crezi în istoria ta, în modelele tale și mai ales să nu crezi în Dumnezeu”, a mai spus Dan Puric.

ADVERTISEMENT