News

Nicușor Dan reacție la revenirea Gabrielei Firea în cursa pentru Capitală: ”Un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura”

Actualul edil al Capitalei a reacționat după revenirea Gabrielei Firea în cursa pentru București. „Primele două șanse le am eu și Piedone”
23.04.2024 | 18:01
Nicusor Dan reactie la revenirea Gabrielei Firea in cursa pentru Capitala Un personaj ca asta nu ar mai trebui sa deschida gura
Nicușor Dan a reacționat după revenirea Gabrielei Firea în postura de candidat la primăria Capitalei Sursa foto: hepta / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primarul general în funcție susține că, având în vedere istoricul ei la conducerea Capitalei, Gabriela Firea nu ar trebui nici măcar să îndrăznească să candideze.

Nicușor Dan reacție la revenirea Gabrielei Firea în cursa pentru Capitală

Nicușor Dan a declarat că în continuare lupta se dă între el și Cristian Popescu Piedone, primarul de la Sectorul 5, despre care a spus din nou că este interlop.

ADVERTISEMENT

„Am văzut și eu decizia Coaliției. Dovedește o dată în plus modul în care au acționat până acum, că nu e imposibil să faci un program electoral în șase săptămâni și jumătate.

În configurația actuală, în continuare, primele două șanse le am eu și Piedone. De altfel, în sondajul făcut acum o lună, unul din slide-uri se referă la această posibilitate și Piedone era mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă ea era susținută de toată Coaliția.

ADVERTISEMENT

Eu spun azi că bătălia, fiind alegeri într-un singur tur, că lupta se va da între mine și Piedone.

Firea a propus în Consiliul General, în mandatul ei, cele cinci PUZ-uri de sector, toate anulate și suspendate de instanță și Piedone s-a luptat din răsputeri să rămână în viață acest PUZ de sector, deși Curtea de Apel București l-a anulat.

ADVERTISEMENT

Firea a dat sute de autorizații de construire ilegale, dând metri pătrați de spațiu în plus față de cât era legal. A semnat nenumărate acte ilegale în domeniul urbanismului. Am hotărâri judecătorești.

Într-o societate normală un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar.

ADVERTISEMENT

Piedone e condamnat penal, în toate deplasările sale e însoțit de niște oameni din Clanul Sportivilor, deci se încadrează în definiția de interlop”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Liderii PSD și PNL au decis luni seara, după o ședință-maraton, să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL.

ADVERTISEMENT