News

Hotel din Roma, evacuat după o alertă chimică. Mai multe persoane sunt în stare gravă

Alertă chimică într-un hotel din Roma, care a fost evacuat, marți, 23 aprilie. Zeci de turiști se aflau în clădire la momentul respectiv.
23.04.2024 | 18:01
Hotel din Roma evacuat dupa o alerta chimica Mai multe persoane sunt in stare grava
Hotel din Roma, evacuat după o alertă chimică. Foto agenzianova.com
ADVERTISEMENT

Incident grav într-un hotel din Roma, care a fost evacuat de urgență după o alertă chimică. Mai multe persoane au ajuns la spital, fiind în stare gravă în urma emanațiilor de vapori toxici de clor.

Alertă chimică într-un hotel din Roma

S-a întâmplat în Hotelul Barberini din via Rasella, situat în centrul istoric al Romei. Marți dimineața, 23 aprilie, aproximativ 35 de turiști și angajați au fost evacuați din clădire, din cauza alertei.

ADVERTISEMENT

În zona respectivă au ajuns pompierii și ofițerii. Cinci oameni sunt intoxicați, fiind transportați de urgență la spital. Din primele informații, prezentate de Fan Page, persoanele în cauză sunt angajați ai hotelului.

Conform medicilor, cei cinci oameni prezintă probleme respiratorii în urma inhalării clorului. Doi dintre ei sunt în stare critică. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, respectiv o femeie de 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Celelalte victime au vârste cuprinse între 26 și 48 de ani, toate ajungând în spitale din Italia. Alte trei persoane ar fi avut simptome ușoare, refuzând să fie preluate de medici pentru a primi îngrijiri medicale la unitățile spitalicești.

Zona de spa a fost renovată în 2021

În ceea ce privește cauza emanațiilor de vapori toxici, nu este clară cu exactitate proveniența lor. Însă, din primele verificări, se pare că ar fi venit din zona de spa și wellness, din cauza fumului de clor de la piscină.

ADVERTISEMENT

Având în vedere situația, autoritățile au decis să închidă străzile din apropiere. Ulterior, au fost redeschise, cu excepția Via Rasella, pentru a permite efectuarea cercetărilor necesare în astfel de cazuri.

În hotel se aflau mai mulți turiști canadieni, australieni și americani, potrivit agenzianova.com. „Eram poate 30 sau 40 de persoane în hotel, dar nu sunt sigură. Am ieșit în grabă.

ADVERTISEMENT

Am simțit un miros puternic și am fugit, unii chiar cu măști la gură”, a transmis o turistă, conform sursei citate. Centrul spa a fost construit în anul 2005, iar în urmă cu trei ani a fost renovat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: