News

Dan Voiculescu prevede dezastrul peste 6 luni. „Șomaj de 10%, situație imposibil de controlat”

23.11.2020 | 22:00
Dan Voiculescu prevede dezastrul peste 6 luni Somaj de 10 situatie imposibil de controlat
ADVERTISEMENT

Dan Voiculescu prevede o „bombă cu ceas, o criză socială explozivă” peste aproximativ 6 luni, în primăvara anului 2021.

Fostul senator crede că adevărata „bombă cu ceas” e reprezentată de rata șomajului în plină pandemie de Covid-19, rată a șomajului care va atinge 10%.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul anului 2019, șomajul în România era sub 4% (3.9%). Pentru finalul anului în curs se prognozează o rată a șomajului spre 8%!”, a menționat Voiculescu.

Dan Voiculescu avertizează că rata șomajului se va transforma în „bombă cu ceas” peste 6 luni

Iar această cifră nu cuprinde sutele de mii de români întorși în țară la începutul Pandemiei și nici situația incertă a contractelor suspendate. Analizând datele concrete, se poate estima că, în realitate, România se confruntă cu un șomaj real de aproximativ 10%. Cifra este alarmantă”, și-a continuat Voiculescu discursul.

ADVERTISEMENT

Dan Voiculescuremarcă faptul că gestionarea unui șomaj de 10% pe termen lung este imposibil de gestionat. Așadar, în maximum 6 luni, la o rată a șomajului de 10%, oamenii ar putea ieși în stradă, astfel că partidul care va conduce România în acel moment va avea o situația extrem de complicată de gestionat.

Efectele nocive ale șomajului – presiunea pe bugetul public, scăderea nivelului general de trai, deprecierea globală a poziției angajatului în raport cu angajatorul, tensiuni sociale etc. – sunt discrete pe termen scurt.

ADVERTISEMENT

Însă, pe măsură ce timpul trece, iar rezervele individuale și ale statului se consumă, impactul general asupra economiei și societății poate deveni devastator.

O cifră a șomajului de 10% este imposibil de administrat, pe termen lung, cu o economie în declin și un buget public afectat de un deficit record.

ADVERTISEMENT

Fără a dori să alarmez pe nimeni, semnalez că, dacă nu transformăm crearea de locuri de muncă într-o prioritate națională, în mai puțin de șase luni ne vom confrunta cu o criză socială explozivă!”, a scris Dan Voiculescu.

ADVERTISEMENT