Dana Budeanu nu se dezminte! Vrea să dea Guvernul în judecată: „Este un abuz”

Bogdan Solomon   
în HotNews
18/10/2020, 22:21
Dana Budeanu nu se dezminte! Vrea să dea Guvernul în judecată: „Este un abuz”
Dana Budeanu se dezlănțuie la adresa Guvernului. Sursa foto: Captură Video

Chiar dacă Bucureștiul a depășit pragul critic de 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus la mia de locuitori și a intrat oficial în scenariul roșu, restricțiile anunțate de autorități stârnesc reacții negative în spațiul public, mai ales când vine vorba despre unitățile din învățământ.

Vă vine sau nu să credeți, cea mai puternică voce din „corul” contestatarilor îi aparține chiar Danei Budeanu, creatoarea de modă care nu se dă în lături de la nimic atunci când vine vorba să își facă cunoscute opiniile.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, aceasta contestă măsura care obligă unitățile de învățământ să își desfășoare cursurile exclusiv online în următoarea perioadă și anunță că își va căuta dreptatea în instanță. „Pentru copiii mei vă dau în judecată și câștig 100%. Vă rup pe genunchi”, susține designerul.

Dana Budeanu se dezlănțuie la adresa Guvernului. Nu vrea ca școlile din București să fie închise

Nu suntem în stare de urgență! Este un abuz! Să închidă școlile care au multe cazuri! Restul NU! În școlile private sunt 5-10 în clasă!

Nenorociților! Și în restaurante la fel! Se respectă regulile, MARȘ! Se decide la nivel de școală, PEPSIGLAS! Pentru copiii mei vă dau în judecată și câștig 100%! Vă rup pe genunchi! La Madrid, scenariul roșu s-a băgat la indice 7! Noi suntem mai de la HUȘI!”, a scris Dana Budeanu pe contul său de Facebook.

Ludovic Orban: „Cursurile se vor desfășura online”

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre aceste măsuri se numără purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise și închise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor în sistem online și suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor, în spații închise.

Imediat după luarea deciziei, noi avem o OUG în curs de adoptare – pe care o vom adopta marți sau miercuri – care va avea prevederi clare în sensul asigurării a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care se organizează învățământul în sistem online.

Intrarea în vigoare a măsurilor se face după ce Comitetul va face constatarea depășirii pragului. Prevederile legale au stabilit un termen de 24 de ore de stabilire a datelor de la DSP către Prefectură și 24 de ore de către Prefectură.

După părerea mea, odată ce DSP a transmis rata de 3,02 la mie nu se mai poate întoarce situația. Nu văd un motiv prin care s-ar putea întoarce. De regulă, raportările duminică de la 10 până luni la 10 cuprind mai puţine cazuri din cauză că se efectuează mai puţin teste, dar odată indicele depăşit cred că trebuie adoptate măsurile.

Trebuie făcută încă o dată o analiză a tuturor centrelor de diagnosticare, o analiză referitoare la focare, pentru că din indicele respectiv se scad cazurile din focare. Suntem în analiză pentru posibile alte măsuri.

Pe de altă parte, vom solicita utilizarea altor metode de a reduce riscul de răspândire, dacă va fi cazul. Deocamdată, prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă am prevăzut aceste măsuri pentru a combate răspândirea virusului”, a declarat premierul Ludovic Orban”, a anunțat premierul României în ziua în care Bucureștiul a depășit pragul de trei infectări la mia de locuitori.

Închide ×