Fotbal intern

Ruptură TOTALĂ! Se vrea DEBARCAREA lui “Danciu”

Situaţia lui Ionel Dănciulescu la Dinamo devine tot mai ciudată pe zi ce trece. Retras din activitate în condiţii misetrioase în toamna lui 2013, primind garanţia că va primi din ianuarie 2014...
17.01.2014 | 11:51
Ruptura TOTALA Se vrea DEBARCAREA lui Danciu
ADVERTISEMENT

Situaţia lui Ionel Dănciulescu la Dinamo devine tot mai ciudată pe zi ce trece. Retras din activitate în condiţii misetrioase în toamna lui 2013, primind garanţia că va primi din ianuarie 2014 postul de team manager al echipei. Timpul a trecut însă, iar statutul “Corbului” rămîne unul foarte incert. Semnale în acest sens au fost trase chiar de foştii săi coechipieri, Srgian Luchin şi Alexandru Curtean, imediat după ce ei au plecat din “Groapă”, semnînd cu bulgarii de la Botev Plovdiv, ei declarîndu-se nedumeriţi de ceea ce i se întîmplă fostului atacant.

Luchin şi Curtean au tras semnalul de alarmă

“Dănciulescu are o poziţie în club pe care nimeni nu o înţelege. A jucat atîţia ani, este în fenomen de atîţia ani, cred că merită un post mult mai bun decît are la ora actuală. Sper să i se ofere şansa să se implice mai mult la echipă”a reacţionat Luchin, el fiind completat în aceeaşi notă şi de coechipierul său, Alexandru Curtean: “Aş vrea ca Dănciulescu să primească în sfîrşit o funcţie oficială în cadrul clubului, pentru că o merită”. Comentariic are lasă locul multor interpretări, pe care FANATIK le-a analizat în detaliu.

ADVERTISEMENT

Blocat să dea curs unei oferte din Turcia

În primul rînd, trebuie amintită retragerea bruscă şi neaşteptată a lui Dănciulescu în toamnă, chiar dacă în mai multe rînduri atacantul declarase public că încă se simte în putere să mai joace pentru Dinamo cel puţin pînă la vară, atunci cînd expiră contractul de jucător profesionist. Cum însă el nu mai intra în calculele lui Flavius Stoican, nici măcar pentru banca de rezerve, a acceptat să renunţe la carieră pentru a fi integrat în conducerea administrativă a clubului. La scurt timp după acest moment însă, atacantul a primit o propunere din partea lui Yuksel Yesilova să îl însoţească din postura de antrenor secund şi jucător la echipa din a doua ligă a Turciei, Karsiyaka. Dănciulescu a părut încîntat de variantă, mai ales că urma să încaseze un salariu destul de bun, aproximativ 7.500 euro lunar, plus o primă de instalare în jurul a 20.000 de euro. Pînă la urmă însă, conducerea lui Dinamo i-a sugerat că, pentru a pleca, trebuie să renunţe la restanţele financiare pe care le avea de primit în “Ştefan cel Mare”, adică aproximativ 30.000 de euro, motiv pentru care “Corbul” a declinat în cele din urmă posibilitatea să plece, invocînd faptul că ar vrea să stea alături de familie.

Face două antrenamente pe zi!

Retras oficial din postura de fotbalist, Ionel Dănciulescu a continuat să se pregătească cot la cot cu jucătorii antrenaţi de Flavius Stoican, doar că acest lucru ar fi trebuit să ia sfîrşit, în mod normal, în decembrie, urmînd ca la începutul lui 2014 “Danciu” să îmbrace costumul de oficial. Niciun anunţ însă în acest sens nu a fost făcut. Mai mult, fostul atacant s-a prezentat la reunirea echipei şi a efectuat şi vizita medicală la fel ca în fiecare început de an. “Doar pentru sănătate, e întotdeauna bine să îţi faci analizele”, le-a spus Dănciulescu tuturor celor care l-au interpelat pe seama acestei situaţii.

ADVERTISEMENT

Numai că gluma s-a îngroşat, iar “Corbul” şi-a păstrat obiceiurile şi în Antalya. Cu toate că se părea că va fi primul său cantonament din postura de oficial, Dănciulescu nu a dat jos echipamentul de joc şi efectuează, alături de restul coechipierilor, două antrenamente normale pe zi! Lucru nefiresc, avînd în vedere că un oficial nu ar avea niciodată timp de astfel de activităţi. Tocmai din această cauză, se pare că situaţia fostului (sau actualului) atacant este una foarte complicată. Concret, Dănciulescu nu discută cu nimeni despre aceste aspecte, evitînd subiectul şi în cercurile restrînse, mulţumindu-se să murmure doar: “Ce importanţă are o hîrtie? E bine că sînt şi lîngă echipă, că pot ajuta cu un sfat, nu contează postura!”

I s-a sugerat reducerea salariului

Doar că pentru oficiali, aparent, tocmai postura contează enorm! Practic, în momentul în care s-a hotărît de comun acord să renunţe la postura de jucător şi să o îmbrăţişeze pe cea de oficial de la 1 ianuarie, oficialii clubului i-au dat de înţeles că şi salariul va trebui să fie unul pe măsură, ne mai fiind posibil să fie remunerat cu 8.000 de euro lunar, ci cu o sumă undeva la jumătatea acesteia. Cum Dănciulescu a mai acceptat în trecut în mai multe rînduri micşorări salariale, el nici nu a vrut să audă de această posibilitate pînă în vară, atunci cînd oricum i se încheie actualul angajament.

ADVERTISEMENT

Din vară pleacă de la Dinamo!?

Nemulţumiţi că nu mai pot face nişte economii, şefii par să se fi supărat, motiv pentru care nu mai sînt dispuşi să-l învestească în acte pe Dănciulescu, înţepîndu-l celor din anturajul echipei ori de cîte ori au ocazia, unul dintre motive fiind chiar faptul că se antrenează cot la cot cu foştii săi coechipieri. “Şi noi am sta să alergăm cu jucătorii dacă ne-ar permite timpul…”, au fost auziţi vorbind, ironic, unii dintre oficiali. În fapt, apropiaţi ai clubului chiar vehiculează ipoteza că între actuala conducere şi Ionel Dănciulescu ruptura este definitivă, urmînd ca el să îşi ducă la bun sfîrşit actualul contract scadent în vară, după care, cel mai probabil, va părăsi clubul din “Ştefan cel Mare”!