Sport

Daniel Pancu o face praf pe Rapid în anul centenarului: „Echipa asta nu are viitor! Ei pe fotbal sunt aproape nimeni”

Daniel Pancu a avut un discurs extrem de dur la adresa Rapidului. Fostul fotbalist este de părere că echipa giuleșteană nu are viitor.
20.04.2023 | 09:44
Daniel Pancu o face praf pe Rapid in anul centenarului Echipa asta nu are viitor Ei pe fotbal sunt aproape nimeni
Daniel Pancu a avut un discurs extrem de dur la adresa Rapidului.
ADVERTISEMENT

Rapid suferă din punct de vedere al rezultatelor. Echipa antrenată de Adrian Mutu are șase meciuri consecutive fără victorie, dintre care patru în play-off-ul SuperLigii. Situația tensionată i-a determinat pe fani să-i ceară demisia lui Adrian Mutu și a lui Daniel Niculae. Daniel Pancu, fostul căpitan al giuleștenilor, nu s-a ferit de cuvinte și a avut un discurs radical la adresa „alb-vișiniilor”.

Daniel Pancu o face praf pe Rapid în anul centenarului: „Te compari cu Universitatea Craiova? Cu FCSB, Farul, CFR, nici nu mai vorbesc”

Pretențiile sunt mari în condițiile în care anul acesta, Rapid împlinește 100 de ani de existență. Calificată în play-off-ul SuperLigii, echipa antrenată de Adrian Mutu a rămas singura fără victorie după primele patru meciuri, iar în ultima etapă din turul play-off-ului, în Giulești va veni FCSB, duminică, 23 aprilie, ora 20:30.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu i-a criticat pe oficialii clubului din cauza lotului „subțire”. Selecționerul României U20 este de părere că din acest punct de vedere Rapid nu se poate compara cu rivalele mai bine clasate. „Eu te întreb strict pe fotbal, cine e Rapid? Clubul îl cunoaștem, dar cine e Rapid? Moldovan e al treilea portar la națională, Ignat și Pănoiu sunt convocați de mine la naționala U20. Sefer nu mai e convocat nici la naționala de tineret.

E Kait în naționala Estoniei, dar te compari cu Universitatea Craiova, care are 7-8 jucători la loturi? Cu FCSB, Farul, CFR, nici nu mai vorbesc”, a declarat Daniel Pancu, la emisiunea „Digi Sport Special” de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

„Echipa asta nu are viitor. Ei pe fotbal sunt aproape nimeni”

Totodată, Daniel Pancu și-a îndreptat tunurile și spre conducere. Fostul fotbalist este de părere că la Rapid nu există în momentul de față o strategie pentru viitor. Ca urmare, giuleștenii nu pot obține o poziție mai sus în clasament.

„Echipa asta nu are viitor. Are doar trecut și prezent. Dacă faci o strategie strict pe prezent, atunci înseamnă că vrei să câștigi ceva important. Altfel ai putea să investești în tineri, iei 5 jucători, iar anul ăsta vedem ce facem și după vii și te bați cu oricine vrei tu.

ADVERTISEMENT

Ei pe fotbal sunt aproape nimeni. Nu ai cum să intri în primele 3, nu ai cum. E un lucru normal să te califici în play-off, dacă bugetul este cel anunțat, de 5 milioane de euro”, a mai spus Daniel Pancu.

Victor Angelescu, detalii despre situația lui Adrian Mutu la Rapid: „Avem un președinte care decide cine e antrenorul”

După înfrângerea Rapidului pe terenul Universității Craiova, scor 1-3, în a patra etapă din play-off, galeria „alb-vișiinilor” i-a cerut demisia atât lui Adrian Mutu, cât și lui Daniel Niculae. Victor Angelescu a lămurit situația președintelui și a mărturisit că nu există posibilitatea ca acesta să plece de la club în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Totodată, unul dintre acționarii Rapidului a precizat că Adrian Mutu va rămâne pe bancă indiferent de ultimele rezultate din actuala stagiune. „Nu cred că e cea mai dificilă perioadă. A fost o perioadă mai dificilă anul trecut, când n-am prins play-off-ul. Echipa n-a avut rezultate în ultimul timp, dar există astfel de momente în viața unei echipe.

Urmează un derby, sper să câștigăm. Legat de președintele Daniel Niculae, nu există nicio șansă să-l înlocuim. Mai mult, din cauza lui sunt în club. Nu se pune problema nici în viitorul apropiat, nici în cel îndepărtat.

Legat de Adi Mutu, avem un președinte care decide în mare parte cine e antrenorul. Îi acordăm tot creditul lui Adi, indiferent ce se va întâmpla în ultimele etape din play-off. Sperăm să ne revenim și să facem cât mai multe puncte.

Cred că mai avem șanse să prindem cupele europene. Pe locul 4, dacă va câștiga CFR Cupa. Am plătit 1,5 milioane de euro pe transferuri, cred că suntem al doilea club în privința sumei cheltuite. Deja am pornit campania de transferuri, suntem în discuții cu niște jucători”, a spus Victor Angelescu.

ADVERTISEMENT