Sport

Daniel Pancu, dezvăluiri despre „Il Luce”. De ce regretă că a mers la Vaslui și critici pentru jucătorii de azi: „Viața lor e mult mai tristă!”. Video

Daniel Pancu, amintiri despre Mircea Lucescu și perioada neagră de la FC Vaslui. De ce viața fotbaliștilor din ziua de azi e mult mai tristă și declarația de dragoste pentru Rapid.
12.12.2022 | 11:00
Daniel Pancu dezvaluiri despre Il Luce De ce regreta ca a mers la Vaslui si critici pentru jucatorii de azi Viata lor e mult mai trista Video
Daniel Pancu a jucat 10 ani la Rapid. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a avut două teste extrem de puternice cu România U20 împotriva Italiei și Poloniei, iar selecționerul a discutat despre problemele cu care se confruntă la lot. „Pancone” a vorbit însă despre cele mai importante momente din carieră și a făcut mai multe dezvăluri.

Daniel Pancu, declarație de dragoste pentru Rapid și Beșiktaș: „M-am născut să joc acolo”

Dianel Pancu a vorbit la podcastul Victory Extra Time Show, moderat de Marian Codirlă, despre momentele emblematice din cariera sa. Idolul tribunelor din Giulești nu poate uita meciul de retragere dinainte de demolarea vechiului stadion: „(n.r.Cum a fost la ultimul meci din carieră, au trecut ani, 2018, ai îngenuncheat, ai avut lacrimi în ochi). Și acum am emoții la întrebarea asta. Am simțit lucruri care se întâmplă rar în Romania. Recunoștința asta față de un jucător. A coincis și cu ultimul joc pe stadionul Giulești”.

ADVERTISEMENT

Deși a trecut pe la multe echipe, Rapid și Beșiktaș au loc special în inima lui Pancu: „Eu eram tot cu gândul la Rapid și când eram în strainatate. Sunt sigur că m-am născut pentru a juca la Rapid și la Beșiktaș, echipe cu suporteri fantastici. Sunt oameni care apreciază mult loialitatea și faptul că joci mult cu inima. Am fost un jucător implicat totul.

(n.r.Ce înseamnă Rapidul pentru tine?) E un mod de viată, face parte din viața mea. Nu știu dacă ar fi cineva mai în măsura după Revoluție să vorbească de Rapid. Parcă suntem o familie, tată cu fiu”, a mai spus rapidistul emoționat.

ADVERTISEMENT

Perioada Vaslui, cea mai neagră din cariera lui Daniel Pancu: „Eram într-o formă extraordinară, dar nu jucam”

Daniel Pancu nu își aduce deloc aminte cu plăcere de perioada în care a evoluat pentru FC Vaslui, însă nu îi poartă pică fostului patron al moldovenilor: „(n.r.Ai lucrat și cu Adrian Porumboiu, cum a fost perioada aia?). A fost cea mai nereușită perioadă din cariera mea. Eram într-o formă extraordinară, dar nu jucam. Eram pe post cu Wesley, era și Sânmărtean, deși puteam juca și mai retras oricând. Cred că era Pavlovici cu Ghencev la mijloc.

Am jucat 4-5 meciuri, niciunul ca titular. La primul meci am dat pasă de gol, apoi am scos penalty cu U Cluj. N-am mai suportat și după trei luni am cerut rezilierea, n-am mai rezistat. Te-ai certat cu Porumboiu? Nu, dar i-am spus clar care sunt problemele mele. Am rămas prieteni”.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a dezvăluit și ce jucători ar convoca pentru un meci pe teren artificial: „(n.r.Vreau să-mi spui 10 jucători cu care ai veni la Victory Cup!). Aici trebuie să vii cu d-ăștia mai micuți și tehnici. Îmi iau doi fundasi Iencsi, Maftei, portar pe Dani Coman, dar pot să stau și eu. Aliuță, Cernat e cel mai bun jucător pe sintetic. Sabău, Luțu și Daniel Niculae, joacă bine și pe sintetic, deși e mare. Și Pele Buga, n-are cum să joace rău nici el”, s-a amuzat „Pancone”.

Daniel Pancu: „Mircea Lucescu ar trebui clonat!”

Mircea Lucescu i-a marcat definitiv cariera lui Daniel Pancu, pe care îl consideră și acum mentorul său: „(n.r.Vreau să te întreb acum de antrenorii pe care i-ai avut, care te-a inspirat cel mai mult și de ce? Antrenorul cu care am evoluat și în Romania și în Turcia. O imensitate în domeniu. Nea’ Mircea Lucescu ar trebui clonat.

ADVERTISEMENT

Modul lui de a vedea fotbalul m-a cucerit total, m-am integrat perfect în sistemele lui. Un om care pregătea tinerii pentru viața și a fost o șansă mare de tot. Noi toți am profitat de prezența lui în mijlocul nostru. Mergeam la film, la teatru. Lecții de viață, familie, pshilogie, pregătit în toate domeniile”.

Pancu e convins că viața fotbaliștilor din zilele noastre este total diferită de perioada în care juca el: „n.r.(Ai trăit printre ei, cum ți se pare viața tinerilor fotbaliștilor de astăzi?) Mult mai tristă, ei trăiesc în viața asta virtuală, noi socializam altfel, după antrenamente și jocuri, mese, cu prietenii. Acum și dacă ieși cu echipa, după cinci minute toată lumea e cu capul în pământ și se uită pe telefon. E altă generație”. 

ADVERTISEMENT
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
”Cum poți să trăiești cu 6-7.000 de lei lunar?” A spus ”STOP” și,...
”Cum poți să trăiești cu 6-7.000 de lei lunar?” A spus ”STOP” și, la 26 de ani, a făcut o alegere total surprinzătoare
„Nu am putut să vorbesc”. Jamila, în lacrimi după procesul pe care l-a...
„Nu am putut să vorbesc”. Jamila, în lacrimi după procesul pe care l-a pierdut în războiul pentru „Eclerul la tavă”
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat...
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral....
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează
"Mama mea a înnebunit cu capul". Femeie ucisă în bătaie de propriul fiu, în Severin. Sub influența drogurilor, tânărul credea ca mama lui e posedată
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România...
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România a filmat totul VIDEO
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum...
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum s-au folosit trei români din Spania de alți patru conaționali
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Cafeaua la ibric, pericol pentru sănătatea inimii. Substanța eliberată prin fierbere
Cafeaua la ibric, pericol pentru sănătatea inimii. Substanța eliberată prin fierbere
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear,...
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear, spune un propagandist rus
Singurul județ din România conectat la două autostrăzi și cu aeroport. Va fi...
Singurul județ din România conectat la două autostrăzi și cu aeroport. Va fi un „motor” al economiei