Sport

Daniel Șendre despre AGA de ieri de la Dinamo: „Andrei Nicolescu, administratorul în care nu are încredere niciun acționar”

Daniel Șendre, editorialistul Fanatik, analizează noua stare de fapt din cadrul clubului Dinamo, după Adunarea Generală a Acționarilor, în care Vlad Iacob a fost înlăturat.
18.08.2023 | 20:08
Daniel Sendre despre AGA de ieri de la Dinamo Andrei Nicolescu administratorul in care nu are incredere niciun actionar
Daniel Șendre e de părere că, prin acțiunile din ultima vreme, Andrei Nicolescu a făcut praf imaginea lui Dinamo.
ADVERTISEMENT

Cu câteva luni în urmă, când le-am dezvăluit suporterilor că Andrei Nicolescu își dorește cu orice preț control în cadrul clubului, țintind în acest sens poziția de administrator special, deținută atunci, cu succes, de Vlad Iacob, acționarul Red & White a negat vehement informația.

Daniel Șendre după numirea lui Andrei Nicolescu în funcția de administrator special al lui Dinamo: „A obținut trofeul mult visat”

„Nu-mi place vânătoarea, n-am fost niciodată la vânătoare și nici nu intenționez s-o fac! Așa că discuția asta legată de o potențială vânătoare a mea pentru postul de administrator special e falsă”, declara Nicolescu, la începutul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Acționarul Red & White a negat, de asemenea, inclusiv faptul că i-a interzis lui Iacob să mai apară cu declarații în media, a negat foarte multe lucuri Andrei Nicolescu de când a venit la Dinamo, însă mai toate s-au confirmat între timp.

Începând de ieri, deși nu-i place vânătoarea, Andrei Nicolescu a obținut trofeul mult visat, devenind noul administrator special al clubului. În insolvență, conform legii, puterea de decizie executivă a acționarilor este egală cu zero. Pasionat de control, Nicolescu a renunțat la creanța pe care clubul o avea față de el, în urma unui împrumut de aproximativ 100.000 de Euro, creanță preluată de Eugen Voicu, partener de vânătoare în Red & White, „ăla micu” putând astfel prelua, în august, funcția pe care, în iulie, nu și-o dorea.

ADVERTISEMENT

Interesant este că același Andrei Nicolescu (Red & White) propune potențialilor investitori să investească la Dinamo, dar cum!?  Exact, fără a deține control! Planul prevede ca oamenii de afaceri să vină cu cărțile și Nicolescu să le împartă la masa de joc. „Nu aveam o problemă cu asta, însă am cerut să văd niște criterii de performanță din partea lui ca manager. Nu am primit nimic”, a povestit Andrei Cionca, în linii mari, miercuri, la Prosport.

Cum stă în ghete administratorul Andrei Nicolescu. Dintre cei 6 acționari pe care Dinamo îi are în momentul de față, doar Red & White a votat pentru înlocuirea lui Vlad Iacob. Reprezentanții „ACS FC Dinamo” și „Dinamo Socios”, alături de Andrei Cionca, acționari minoritari, au votat împotriva revocării, în timp ce APCH și Dorin Șerdean nu au fost reprezentați la ședință. Vizavi de numirea lui Nicolescu în funcția de administrator special, „ACS FC Dinamo” și „Dinamo Socios” s-au abținut de la vot.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, niciunul dintre acționarii minoritari nu l-a învestit cu încredere pe noul administrator special al clubului, deși acesta este reprezentantul lor în insolvență, conform legii. O altă mare problemă e asta.

Daniel Șendre despre Andrei Nicolescu: „Se prăvălesc peste el toate intențiile din culise”

Mesajul transmis public de noul administrator imediat după încheierea ședinței AGA a fost unul de „unitate”. În toate aparițiile sale, Andrei Nicolescu a apăsat puternic pe ideea de „împreună”. „Cumva, voi face echipă cu toată lumea. Îi primim pe toți la masă”, interviu în GSP.

ADVERTISEMENT

Trei fraze mai încolo însă, același Andrei Nicolescu face praf „unitatea” despre care vorbea cu atâta emfază. Întrebat de reporter despre intrarea lui Cionca în acționariat, noul reprezentant al acestora se duce cu talpa direct pe gleznă: „Nu vreau să intru în polemici, pot să declar că ofertele în zona de bussines se fac în scris. Am avut negocieri pe care le-a întrerupt în aprilie 2023. În continuare, avem deschidere să discutăm despre colaborare, dar soluțiile nu se găsesc la TV!”. Țâfnă, apoi aroganță, urmate de ironie, însă nimic nou pe domeniul de vânătoare deținut acum de Red & White.

Andrei Nicolescu jonglează atât de abil cu mesajele pe scenă, încât se prăvălesc peste el toate intențiile din culise. Ca atare, cu câteva mici excepții, nimeni legat de Dinamo nu prea mai are încredere în domnul avocat. „Câinii” au mirosit cum stau lucrurile și deja au început să mârâie la „vânător”.

Suporterii acționari din „Dinamo Socios”, spre exemplu, au transmis public că au angajat o firmă de avocatură, care va studia situația revocării lui Vlad Iacob. „Avocații vor acționa în consecință pe tema adunării generale exact în conformitate cu prevederile legale! Facem totul ca la carte.”

Carte pe care ar trebui să mai pună mâna și alții la bară. Reamintesc că pe data de 16 iunie 2023, administratorul judiciar RTZ a demarat o anchetă internă pentru a clarifica „dacă şi în ce context au fost folosite de către terţi, in mod nelegal, date cu caracter personal din baza de date aparţinând S.C. DINAMO 1948 SA”, după emailul semnat „Andrei Nicolescu” și trimis în eter în cadrul campaniei de crowdfunding Red & White pe platforma SeedBlink.

Imaginea lui Dinamo făcută praf.


  • 3,92 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „2 solist” la meciul FC Voluntari – Dinamo

ADVERTISEMENT