Sport

Daniel Şendre despre numărul 17 de la Dinamo: “Te uiți la el și realizezi că e altfel” 

Editorialistul Fanatik, Daniel Şendre, scrie astăzi despre fotbalistul care a făcut posibile cele mai multe dintre punctele acumulate de Dinamo în clasament.
14.01.2024 | 14:31
Daniel Sendre despre numarul 17 de la Dinamo Te uiti la el si realizezi ca e altfel
Dennis Politic, văzut de Daniel Șendre ca un excelent lider al lui Dinamo
ADVERTISEMENT

Pe 14 august 2023, seara, pe Stadionul Tineretului, imediat după partida Dinamo – FC Botoșani, scor 1-0, Dennis Politic, declarat “omul meciului”, se afla față în față cu Andrei Bendeac, directorul de atunci al departamentului social media al clubului, pentru un scurt interviu. După două-trei întrebări despre meci, Andrei îi cere să le spună suporterilor mai multe despre apropierea sa de religie.

Daniel Șendre, impresionat de Dennis Politic. Ce a remarcat editorialistul FANATIK la omul cel mai important al lui Dinamo

Dennis a lăsat capul în jos, s-a scărpinat în ureche, procesând, parcă, întrebarea, după care a ridicat privirea din pământ și cu mâinile împreunate la spate și-a deschis sufletul în fața camerei: “Da! Sunt un băiat care crede în Dumnezeu, îl iubesc pe Dumnezeu, încerc să trăiesc frumos, să trăiesc cum îmi cere Dumnezeu și cred că nimic nu este posibil fără ajutorul lui Dumnezeu în viața asta. Îi mulțumesc înainte de fiecare meci pentru că sunt sănătos, pentru că am oportunitatea să fiu fotbalist, să fiu la Dinamo, mulți știu că și-ar dori să fie în poziția mea și de aceea mă simt privilegiat și binecuvântat. Sunt motive pentru care îi mulțumesc și încerc să dau totul pe teren, de fiecare dată când intru.”

ADVERTISEMENT

Vorbim despre un puști de doar 23 de ani, în definitiv, fotbalist, care tocmai contribuise decisiv la victoria lui Dinamo cu FC Botoșani și care acum vorbea, la rândul lui, atât de deschis, despre Dumnezeu, pe care îl pomenise de 4 ori într-o singură frază. Zero teamă de a fi perceput drept “irațional” sau “retrograd”, cum se poartă, din partea unui fotbalist care nu va fi implicat, niciodată, în scandaluri mondene, cel mai probabil!

Băiatul ăsta cu freză cuminte și fără tatuaje, tocmai stârnise zâmbete printre tinerii din lumea bună care populează cafenelele și cluburile din capitală. Mi-a plăcut maximum asta, Dennis mi s-a părut foarte, foarte “cool” în acel interviu, nu așa!

ADVERTISEMENT

Cum a fost transformat Dennis Politic de sistemul educațional din Marea Britanie

Un tip plecat la 12 ani din România, din Brașov, mai exact, direct la Academia lui Manchester United. Periplul său ulterior, la echipe precum Bolton Wanderers și Port Vale, tradus în 10 ani ai copilăriei și adolescenței trăiți în United Kingdom, l-au transformat pe Dennis într-un vorbitor perfect al limbii engleze cu accent britanic, care știe exact cine este. Sistemul educațional din UK e foarte bun la asta, școala aici te învață să ai încredere în tine, să urmezi niște valori, să fii liber fără să-i deranjezi pe alții și întotdeauna sā “speak up”.

Să “speak up” înseamnă să spui ceva, în special ca să protestezi sau să aperi o idee sau o persoană, mai degrabă decât să taci. Tupeu, asumare și curaj, nu lașitate! Recunoașteți întreaga istorie a acestei țări, politica inclusiv de astăzi a Marii Britanii și rolul de lider pe care îl joacă pe scena internațională, probabil.

ADVERTISEMENT

În cultura aceasta s-a format românul născut în România, care acum joacă pentru Dinamo 1948! Un “nonconformist creativ”, așa cum l-a descris Phil Parkinson, fostul său antrenor de la Bolton Wanderers.

Dennis Politic, un lider adevărat pentru Dinamo. Mentalitate de învingător arătată înainte de meciurile oficiale din 2024

Atașez un video cu un alt interviu, acordat de românul cu cetățenie britanică în timp ce era jucătorul lui Port Vale. Româna și engleza lui Dennis Politic sunt impecabile, or asta nu e posibil fără să citești și câteva cărți în prealabil.

ADVERTISEMENT

Dennis Politic a făcut diferența pentru Dinamo de la primul meci în care a intrat pe teren. Jocul său, modul în care aleargă, forța fantastică de pătrundere, execuțiile mai degrabă spectaculoase, șuturile puternice expediate în cele mai neașteptate momente, toate îl scot în evidență, făcându-l astfel remarcabil. Prin prestația și cu execuțiile sale, numărul 17 în tricoul alb-roșu a câștigat peste jumătate din punctele trecute în dreptul lui Dinamo astăzi în clasament.

Acum știm și Cine crede că l-a ajutat să o facă, motiv pentru care tipul cool va continua să se roage și să Îi mulțumească.

Suporterii ar trebui să se roage și ei la Dumnezeu pentru câteva transferuri, care să îi pună astfel lui Dennis în spate o echipă la Dinamo. Cu coechipieri capabili să susțină presiune ofensivă prelungită asupra adversarului, numărul 17 ar străluci cu adevărat, pentru că individual are tot ce îi trebuie.

Te uiți la el și realizezi că e altfel. Eu în Dennis Politic văd un jucător demn să poarte tricoul lui Dinamo, să îi fie imagine și lider. Că este!

“Planul este să câștigăm fiecare meci, mergem la fiecare partidă cu gândul la victorie” – Dennis Politic, cu o săptămână înainte de reluarea campionatului.

ADVERTISEMENT