Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Giani Kiriță a pus tunurile pe conducerea lui Dinamo și pe străinii din lot: “Gândire de amator”

Giani Kiriță este foarte supărat pe conducerea celor de la Dinamo și pe modul în care aceștia manageriază clubul din Ștefan cel Mare.
29.04.2024 | 11:49
Giani Kirita a pus tunurile pe conducerea lui Dinamo si pe strainii din lot Gandire de amator
Giani Kiriță, despre conducerea lui Dinamo. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Pe parcursul sezonului, Giani Kiriță a tras mai multe semnale de alarmă pentru conducerea lui Dinamo. Analistul FANATIK a observat foarte bine problemele și a prevăzut situația în care se află clubul acum.

Giani Kiriță a pus tunurile pe conducerea lui Dinamo și pe străinii din lot

Giani Kiriță nu vede cu ochi buni strategia pe care conducerea lui Dinamo o are. Fostul jucător al formației din Ștefan cel Mare nu este de acord cu alegerea jucătorilor străini, care au salarii foarte mari și care nu dau randament. Pe lângă acest lucru, Kiriță susține că Dinamo nu poate să facă performanță dacă nu are și dinamoviști în cadrul clubului, iar fanii ar trebui să ceară asta.

ADVERTISEMENT

“Da, cu siguranță mi-aș dori un Gigi Becali la Dinamo. Un om care investește de atâția ani trebuie apreciat. Am spus foarte multe care s-au adeverit și am tras un semnal de alarmă grav de tot pentru oamenii care trebuie să audă.

Din păcate nu a auzit nimeni. Începem cu prima problemă, aducerea a foarte mulți jucători străini la Dinamo. Mă uitam că au venit suporterii la autocar să vorbească cu cei, dar cu cine să vorbească? A venit Patriche săracul la autocar, iar Amzăr se duce la interviuri. Și străinii au salarii de salarii, unii chiar 20.000 de euro pe lună. Nu se poate.

ADVERTISEMENT

Eu când spuneam asta comentau ‘Lasă că e bine’ și nu e bine. Sunt oameni care conduc acest club și care nu se pricep să conducă clubul Dinamo. Asta se vede în ceea ce am spus eu. Pentru că Dinamo la ora actuală nu are dinamoviști în conducerea clubului sau pe banca tehnică și în teren sunt 9 străini. Străini de fotbal unii dintre ei, da. Unii au plusuri.

Dar asta e problema la Dinamo. Oamenii ăștia nu știu ce înseamnă Dinamo și nu așa se construiește echipa. Nea Ando la fel vorbește, Nea Cornel Țălnar la fel, toți dinamoviștii așa vorbim, pentru că ăsta este drumul pe care trebuie Dinamo să îl aibă în viitor”, a spus Giani Kiriță la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

“Sunt 9 jucători străini acolo și dacă echipa retrogradează, toți pleacă, nu rămâne unul. Din punct de vedere financiar, conducerea și acționarii cum recuperează banii investiți din vara trecută până acum din nimic? Practic, jucătorii străini care vor retrograda cu Dinamo sunt o investiție în nimic”, a punctat și Mihai Stoichiță.

“Gândire de amator”

“Ei au plecat prost de când au intrat în Liga 1. Nu poți să mergi ca în Liga 2, fără investiții. A fost o mică minune și s-a întâmplat să fie. Nu ai cum să ai gândirea asta de amator la un club ca Dinamo. În loc să construiești, să faci o bază solidă. Trebuia de la început, iar acum e prea târziu. 

ADVERTISEMENT

Frăția e în tribună, între galerii. Nu între cluburi și nu există așa ceva. Asta e problema mare și nu cred că se mai pune problema în ziua de azi să se întâmple lucruri de genul. Sunt două meciuri foarte grele. Trebuie să câștige la U Cluj, chiar dacă celelalte nu își fac treaba. UTA Arad ar trebui să bată Poli Iași și FC U Craiova, iar cu Dinamo să piardă pe Arcul de Triumf”, a declarat Kiriță la FANATIK SUPERLIGA.

Motivul pentru care dinamoviștii nu pot să vină la Dinamo

“Văd că de câteva luni nu sunt în stare să numească un director sportiv. Vor să aibă Harvardul sau nu știu ce alte facultăți. Avem atâția oameni care se pricep la fotbal și care au făcut performanță la Dinamo, în cât postul ăsta e atât de mic că îl poate ocupa oricine care a jucat la Dinamo. Ei nu sunt în stare de luni de zile să pună un sportiv. 

Pe mine nu mă acceptă pentru că spun lucrurilor pe nume și îl deranjează acest lucru pe domnul Andrei Nicolescu care a spus că în structura lui Dinamo nu o să fie niciun fost fotbalist care a făcut performanță pentru acest club. Dacă punea pe cineva de acest gen sunt sigur că venea.

Dar nu au vrut asta. Ei au vrut să facă clubul așa cum vor ei. Și suporterii trebuie să înțeleagă acest lucru. Cereți oameni care au făcut performanță la echipa asta. Așa se construiește un club de la care vrei performanță. Ei au venit, au preluat un club, dar nu e așa. Ca drept dovadă, unde ne batem? Mai stăm în două meciuri”, a mai spus Giani Kiriță la FANATIK SUPERLIGA.

Mihai Stoichiță l-a dat ca exemplu pe Dan Șucu pentru Dinamo

“Sunt cursuri de director sportiv în cadrul Federației Române de Fotbal și nu durează foarte mult, doar câteva luni de zile. Acest lucru dă ocazia tuturor celor care fac acest curs să profeseze pe acea funcție.

În licențiere, clubul trebuie să aibă, și pe acest post, oameni calificați. Un director sportiv nu are atribute doar la echipa mare. Are atribute și în dezvoltarea sectorului juvenil din cadrul clubului. Trebuie să aibă niște cunoștiințe.

Vremurile nu stau pe loc, iar Europa și UEFA cer profesionalizarea tuturor oamenilor. Nu e o chestie numai de control, ci e și o chestie de îndrumare, ca să știi ce ai de făcut mai mult. Creativitate, filtrul tău, inteligența ta, vor duce la dezvoltarea acestui post pe care îl ocupi. Bineînțeles, cu niște repere date de acest curs. Eu zic că e foarte bine. Dar nu este obligatoriu, încă, acest lucru.

Dar te ajută foarte mult pe viitor la orice club. La Rapid e lăudabil ce face domnul Șucu acolo. E înconjurat de oameni care au făcut și școală și au fost și fotbaliști. Și a trimis și oameni la școală”, a spus Mihai Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA.

Giani Kiriță, despre conducerea lui Dinamo

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților