Sport

Daniel Șendre despre un meci nevăzut cu patronul Rapidului: “M-ai învins, Șucule!”

Editorialistul Fanatik scrie astăzi despre o primă repriză pierdută în fața acționarului majoritar din Giulești.
25.07.2023 | 22:00
Daniel Sendre despre un meci nevazut cu patronul Rapidului Mai invins Sucule
Daniel Șendre despre un meci nevăzut cu patronul Rapidului: “M-ai învins, Șucule!”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

În luna mai 2022, Dan Șucu a devenit acționar majoritar la Rapid și s-a pus imediat pe treabă. Om de afaceri foarte respectat în business, patronul Mobexpert a pus la punct un plan prin care să transforme Giuleștiul în “Parc des Princes” și Glasul Roților de tren într-o veritabilă serenadă.

Daniel Șendre despre un meci nevăzut cu patronul Rapidului: “M-ai învins, Șucule!”

Parteneriat cu Superbet, care dă inclusiv numele stadionului, întocmai unor cluburi uriașe din afară. Filmări din dronă. Lansare de produse originale, într-o strategie de marketing coerentă. Echipament de top. Staff numeros inclusiv la echipele de copii și juniori. Infrastructură modernă. Condiții excelente de pregătire. Grijă sporită față de legendele clubului, care sunt onorate cu fiecare ocazie posibilă.

ADVERTISEMENT

Jucători îmbrăcați la 4 ace descind pe stadioanele României dintr-un autocar de clasă. Rapid organizează dineuri cu invitați de marcă. Clubul are echipă de fotbal feminin. Jucătorii au la dispoziție inclusiv partener care să îi ajute cu pregătirea “senzorială, cognitivă și mentală”. Căpitanul emblematic al Rapidului oferă la începutul meciurilor fanion cu emblema centenarului. Comunicarea în social media este și aceasta foarte inspirată. Atenția la detalii e imposibil să nu îți atragă atenția.

Dan Șucu vrea să transforme Rapid într-un club eminamente european, aspect confirmat de fiecare pas pe care îl face administrația. Ca rival, te uiți peste liniile de cale ferată și te surprinzi admirându-i omului de afaceri creația. În acest plan a apărut recent o portiță de speculat și evident că am apucat-o cu ambele mâini: numirea noului antrenor.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla după plecarea lui Adrian Mutu, antrenor adus tocmai pentru că se potrivea perfect strategiei lui Șucu. Nume, prestanță și eleganță. Manager la costum cu croială Serie A.

„În Giulești era nevoie de un antrenor care să își dea pantalonii jos în fața peluzelor adverse”

Aici am sesizat gap-ul, cum spun britanicii. La Rapid trebuia să vină obligatoriu un nume care să dea peste cap tot ce se construise până atunci. În proiectul european era necesar să apară nuca în perete, așa că am pus mâna pe băț și direct cu el între spițe. Postare urgentă pe Facebook: “ȘUMUDICĂ LA RAPID!” 

ADVERTISEMENT

“Nu fiți fraieri! Șumi cunoaște spiritul, cu el pe bancă peluzele vor înnebuni și jucătorii vor lupta furibund, veți lua titlul sigur”, le-am transmis rapidiștilor, în ideea de a crește nivelul presiunii puse pe conducere.

În Giulești era nevoie de un antrenor care să își dea pantalonii jos în fața peluzelor adverse și care acasă să danseze din buric pe manelele lui Bocciu. Aveam nevoie de Șumi care să arate degetul mijlociu în conferințele de presă, după ce făcuse biluțe din muci 5 minute pe bancă în timpul meciului.

ADVERTISEMENT

Vedeam foarte clar imaginea cu Șumi pupându-l pe Șucu cu zgomot, ventuză, chiar lângă urechea dreaptă. În proiect era momentul să apară degetul băgat în gură sub formă de mure și tot restul fructelor de pădure, voiam un antrenor care să stea în cap ca urșii la circ, să ia morții pe la televizor adversarilor și să-și arăte zarelele către oficiala proprie.

Era nevoie de Marius Șumudică la Rapid! Însă administrația a rezistat. În Giulești a apărut un antrenor italian, fost mare jucător al lui Lazio, îmbrăcat elegant, cu prestanță și discurs sobru, care cucerise ultimul trofeu al Rapidului: Supercupa României, în 2007.

În Giulești a apărut Cristiano Bergodi, o altă piesă din puzzle-ul european construit cu migală și bani de acționarul majoritar. M-ai învins, deocamdată, Șucule! 3-0 la pauză.

ADVERTISEMENT