Sport

Elina Svitolina, calificare în sferturi la Wimbledon după ce a bătut-o în premieră pe Azarenka: „Al doilea cel mai frumos moment al vieţii mele”

Elina Svitolina s-a calificat dramatic în sferturile de finală la Wimbledon. Jucătoarea din Ucraina a învins-o pentru prima oară pe Victoria Azarenka.
09.07.2023 | 23:39
Elina Svitolina calificare in sferturi la Wimbledon dupa ce a batuto in premiera pe Azarenka Al doilea cel mai frumos moment al vietii mele
Elina Svitolina s-a calificat în sferturi după o luptă fabuloasă cu Azarenka. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Elina Svitolina s-a calificat după aproape trei ore de joc în sferturile de finală la Wimbledon. Jucătoarea din Ucraina, aflată pe locul 76 WTA înaintea turneului, a învins-o pentru prima oară în carieră pe Victoria Azarenka (20 WTA), scor 2-6, 6-4, 7-6(9).

Elina Svitolina, calificare în sferturi la Wimbledon după ce a bătut-o în premieră pe Azarenka: „Al doilea cel mai frumos moment al vieţii mele”

Elina Svitolina a lipsit o bună perioadă din circuit după ce a născut, însă sportiva din Ucraina și-a regăsit jocul consistent pe iarba de la Wimbledon. Parcursul bun de până acum al sportivei de 28 de ani a culminat cu prima victorie în fața fostului lider mondial Victoria Azarenka.

ADVERTISEMENT

În optimi, Elina Svitolina a fost condusă cu set și 0-2 de „Vika”, însă ucraineanca și-a ridicat nivelul de joc și s-a impus în două ore și 49 de minute. „Cred că după momentul când am devenit mamă, acesta este al doilea cel mai frumos moment al vieţii mele.

Când am văzut că sunt condusă cu set şi cu 2-0 la ghemuri, dar voi m-aţi încurajat îmi venea să plâng. Mi-aţi dat foarte multă putere, am jucat punct cu punct şi mă gândeam că acasă sunt foarte mulţi care se uită şi mă încurajează.

ADVERTISEMENT

Ştiu cât de mult înseamnă pentru ei fiecare moment de bucurie pe care o pot primi. Sunt vremuri grele pentru Ucraina, eu sunt aici şi nu pot să mă plâng. E incredibil!

În ianuarie când am reluat antrenamentele şi mă pregăteam să joc din nou nu mă gândeam că voi reuşi să fac sferturi şi la Roland-Garros şi la Wimbledon”, a declarat Elina Svitolina, la finalul duelului.

ADVERTISEMENT

Elina Svitolina, duel cu Iga Swiatek pentru semifinale

Elina Svitolina va avea o misiune infernală în sferturi, unde va da piept cu liderul mondial Iga Swiatek. Poloneza a avut un meci extrem de complicat în optimi cu Belinda Bencic. Liderul WTA a avut nevoie de trei ore și patru minute pentru a se califica în sferturi.

Totodată, Iga Swiatek a salvat două mingi de meci cu Belinda Bencic. În 2019, Elina Svitolina a ajuns până în semifinale la All England Club, când a fost eliminată de Simona Halep. Românca avea să câștige turneul după o finală cu Serena Williams.

ADVERTISEMENT

Înaintea duelului cu Victoria Azarenka, Elina Svitolina s-a arătat extrem de motivată. Jucătoarea din Ucraina nu a dat mâna cu „Vika” la finalul partidei de la Wimbledon, din cauza originilor bieloruse ale adversarei.

„Joc pentru ţara mea la fiecare meci pe care îl joc, iar acesta va fi deosebit. O mulţime de ucraineni mă vor urmări, mă vor susţine. Voi ieşi pe teren cu spirit de luptă şi voi lupta cu adevărat pentru fiecare punct. Încerc doar să o iau ca pe o mare motivaţie”, spunea Elina Svitolina înainte de meciul cu Azarenka.

  • Victoria Azarenka o conduce cu 5-1 la meciurile directe pe Elina Svitolina

ADVERTISEMENT