Sport

Scandalul continuă între Elina Svitolina şi Aryna Sabalenka! Ucraineanca o desfiinţează pe adversară: “De ce nu e amendată? Nu ştiu ce aştepta la fileu”

Aryna Sabalenka a învins-o în două seturi pe Elina Svitolina, scor 6-4, 6-4, la Roland Garros. Ucraineanca a refuzat să dea mâna cu adversara şi a continuat tirada după meci.
06.06.2023 | 18:35
Scandalul continua intre Elina Svitolina si Aryna Sabalenka Ucraineanca o desfiinteaza pe adversara De ce nu e amendata Nu stiu ce astepta la fileu
Aryna Sabalenka o aşteaptă în zadar la fileu pe Svitolina. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o cu 6-4, 6-4 pe Elina Svitolina. Confruntarea a fost una tensionată, după ce ucraineanca a spus clar că nu îşi va saluta adversara din Belarus, din cauza războiului în care sunt implicate cele două ţări.

Scandalul continuă între Elina Svitolina şi Aryna Sabalenka: “Nu știu ce aștepta ea la fileu”

La final, ucraineanca s-a ţinut de promisiune şi s-a dus doar spre arbitrul meciului pentru a-l saluta. Aryna Sabaleka s-a oprit la fileu în aşteptarea adversarei, care nici nu a băgat-o în seamă.

ADVERTISEMENT

După meci, controversele au continuat şi Elina Svitolina a pus-o la zid pe Aryna Sabalenka, cea care nu a participat la ultimele două conferinţe de presă de la Roland Garros, din cauza unei confruntări cu un reporter ucrainean:

“De ce Naomi Osaka a fost amendată anul trecut, iar Arynei Sabalenka i se permite să nu participe la conferințele de presă? Eu m-am confruntat cu întrebări dificile, chiar și despre Novak Djokovic și Kosovo. De ce nu a fost amendată?

ADVERTISEMENT

Nu știu ce aștepta ea la fileu, pentru că declarațiile mele au fost destul de clare în legătură cu strângerea de mână. Mă așteptam la huiduieli, nu a fost o surpriză pentru mine”, a spus Svitolina la finalul meciului.

Sabalenka, motivul pentru care nu mai participă la conferinţele de presă: “Pentru propria mea sănătate mintală și bunăstare, am decis să ies din această situație”

Jucătoarele de tenis sunt obligate să participe la conferinţele de presă din cadrul turneelor, însă Aryna Sabalenka a fost susţinută de organizatorii de la Roland Garros din cauza situaţiei tensionate:

ADVERTISEMENT

„Pentru propria mea sănătate mintală și bunăstare, am decis să ies din această situație astăzi, iar turneul m-a sprijinit în acest sens. Miercuri, nu m-am simțit în siguranță la conferința de presă!”, a spus Sabalenka.

Jucătoarea din Belarus a fost acuzată la această ediţie de la Roland Garros că susţine regimul lui Alexander Lukaşenko. Încă de la prima conferinţă de presă, Sabalenka a primutl mai multe întrebări care aveau războiul în prim plan.

ADVERTISEMENT

În prima semifinală de pe tabloul feminin de la Roland Garros, Aryna Sabalenka o va întâlni pe Karolina Muchova, din Cehia. Sabalenka este favorita doi, după liderul mondial Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT