News

Danka a dispărut de acasă din Serbia de mai bine de o săptămână. Două românce ar fi implicate în răpirea fetiței

Cazul micuței Danka Ilic din Serbia este cap de afiș în presa din Balcani de mai bine de o săptămână, din momentul în care fata a dispărut de acasă.
02.04.2024 | 23:10
Danka a disparut de acasa din Serbia de mai bine de o saptamana Doua romance ar fi implicate in rapirea fetitei
Danka a dispărut de acasă din Serbia de mai bine de o săptămână. Două românce ar fi implicate în răpirea fetiței.
ADVERTISEMENT

Autoritățile au ajuns la o concluzie șocantă în urmă cu câteva ore, care ar avea legătură directă cu două românce. Mai exact, polițiștii cred că fata a fost răpită de două femei din România și dusă la Viena. Autoritățile din Serbia au analizat atent înregistrările video de la trecerea de frontieră Kladovo – Turnu-Severin și au observat că cele două femei ar fi principalele suspecte.

Danka a dispărut de acasă din Serbia de mai bine de o săptămână

Mai ales că acestea au fost văzute câteva zile mai târziu în Viena, Austria, iar micuța Danka era alături de ele. Conform presei din Serbia, un martor spune că micuța a fost văzută în Viena, alături de două femei care vorbeau românește.

ADVERTISEMENT

“Aceste imagini duc ancheta într-o nouă direcţie. Le-a filmat la Viena un sârb după ce a auzit un copil care plângea”, povestesc jurnaliștii sârbi. Potrivit Observatornews.ro, Danka ar fi așadar în Viena, alături de cele două românce.

El spune că femeile vorbesc româneşte. Şi nu stau aproape de fată. Stau în apropiere, dar nu fac altceva. Fata seamănă, dar familia nu este sigură că este Danka”, explică jurnalistul Bojana Bogosav, conform sursei citate. Mama fetiței ar fi analizat imaginile însă nu a putut confirma dacă este fiica sa, imaginile fiind în realitate neclare.

ADVERTISEMENT

Danka este căutată de mai multe săptămâni de sute de polițiști și peste 2.000 de voluntari din mai multe țări din Europa, în timp ce fiecare metru pătrat din jurul casei din Serbia a Dankăi a fost verificat atent. Au fost folosite elicoptere și câini de urmă, fără niciun folos. Așadar, nimeni nu știe unde e Danka.

Micuța Danka a dispărut din casa sa din localitatea Bor, la doar 70 de kilometri de România. Anchetatorii s-au temut încă din prima secundă că fetița a fost răpită și dusă undeva în Bulgaria sau România. Între timp, trei bărbați din Bosnia s-au filmat pe Tik Tok și au anunțat că fetița este la ei și au cerut o recompensă de 25.000 de euro. Totul s-a dovedit a fi o farsă.

ADVERTISEMENT

Două românce sunt bănuite că ar fi răpit-o pe Danka, fetița din Serbia

Mama fetiței este de asemenea suspectă în acest caz, fiind bănuită de anchetatori că ar avea legătură cu dispariția fetei. Asta, pentru că a anunțat foarte târziu dispariția, iar înainte să ia legătura cu oamenii legii a șters mai multe fotografii și conversații din telefon. Mai mult, ar fi căutat pe Google informații despre cum se poate trece granița cu România și ce ar risca dacă ar comite diverse infracțiuni.

Polițiștii din Serbia cred că Danka Ilic este o victimă a traficului de copii din această țară. Conform Telegraf.rs, o femeie de serviciu din Austria a văzut imaginile cu cele două românce bânuite cu au răpit-o pe Danka și spune că acestea ar fi niște infractoare cunoscute deja de Poliția din Viena.

ADVERTISEMENT

”Sunt convinsă că am mai văzut poze cu acele românce din oraș, că sunt deja cunoscute de poliția austriacă. Cred că căutau copii ca și Danka din diverse motive. Toată lumea este foarte supărată. Suntem îngrijorați pentru Dank. Am văzut și o mulțime de polițiști pe străzi. E chiar groaznic ce se întâmplă, la urma urmei, este un copil de mai puțin de doi ani”, a explicat femeia pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: