ADVERTISEMENT
News

Darius Vâlcov, condamnat la închisoare 6 ani și 6 luni cu executare. Fostul ministru, la a doua sentință în doi ani

Autor: Adrian Baciu | 21.07.2020 | 12:27
Darius Vâlcov, condamnat la închisoare 6 ani și 6 luni cu executare. Fostul ministru, la a doua sentință în doi ani
Darius Vâlcov, condamnat la închisoare cu executare. Fostul ministru, la a doua sentință în doi ani. Foto: hepta.ro

Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanțe, a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare de Tribunalul Gorj.

ADVERTISEMENT

Fostul primar al Slatinei Vâlcov a fost condamnat pentru luare de mită, fiind acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria.

Fostul ministru PSD este la a doua condamnare cu executare din ultimii doi ani, acesta primind o pedeapsă de 8 ani în anul 2018. Niciuna dintre decizii nu este definitivă.

ADVERTISEMENT

Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Marți, 21 iulie, Tribunalul Gorj l-a condamnat, în primă instanță, pe Darius Vâlcov, în calitate de fost primar al Slatinei, la 6 ani și jumătate de închisoare într-un nou dosar de corupție.

Conform G4Media, Vâlcov este acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. E vorba de contracte pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt.

ADVERTISEMENT

În 2018, într-un alt dosar penal, Vâlcov a primit 8 ani cu executare, tot în primă instanță. Atunci, un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a găsit vinovat pentru o mită de 6,2 milioane de lei.

Apelul în acest caz a fost suspendat până la o decizie a Curții de Justiție a UE privind obligativitatea respectării de către ÎCCJ a deciziei CCR privind nelegala constituire a completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte.

ADVERTISEMENT

Darius Vâlcov, figură importantă în fostele guvernări PSD

Darius Vâlcov a fost ministru al Finanțelor Publice între 2014 – 2015. Acesta este cel care a întocmit raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu și este considerat de mulți membri PSD dar și din partidele de “opoziție” drept “eminența cenușie”.

Vâlcov a avut o contribuţie majoră la programul de guvernare al PSD, iar apoi a ocupat funcția de consilier de stat în cabinetul Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Fostul edil al orașului Slatina (2004-2012), Vâlcov și-a început ascensiunea politică în 2000, ca membru al Partidului Democrat (PD).

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!