Simona Halep

Darren Cahill, fericit după prima victorie a Simonei Halep: „6 luni mai târziu te bați cu aceeași ardoare“

11.08.2020 | 20:48
Darren Cahill fericit dupa prima victorie a Simonei Halep 6 luni mai tarziu te bati cu aceeasi ardoare
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul secund al turneului de la Praga, după victoria cu 6-1, 1-6, 7-6 (7-3) în faţa sloveniei Polona Hercog.

Aflat la mare distanţă, australianul Darren Cahill, antrenorul Simonei, urmăreşte îndeaproape evoluţia elevei sale şi a felicitat-o pentru succesul obţinut.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va juca în turul următor împotriva favoritei locale Barbora Krejcikova. Cehoaica de 24 de ani ocupă poziţia 118 în clasamentul mondial.

Darren Cahill: „Bine ai revenit, Simo“

„Bine ai revenit, Simo. Ultimul meci jucat a fost pe 22 februarie. A fost 7-6 în setul decisiv. 6 luni mai târziu și lupți cu aceeași ardoare. A fost un efort grozav din partea ta și a lui Arti (n.r. – Artemon Apostu)”, a scris Cahill pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Darren Cahill se află în Australia, el urmăreşte antrenamentele Simonei live printr-un sistem video şi îi oferă toate sfaturile necesare elevei sale.

Meci disputat, decis în tiebreak

După primul set, câştigat de Halep cu 6-1, meciul părea extrem de simplu, mai ales că Simona a controlat la toate capitolele duelul cu Hercog.

ADVERTISEMENT

Totuşi, în partea secundă, slovena de pe locul 45 WTA a revenit spectaculos şi s-a impus, la rândul ei, cu 6-1. A folosit foarte multe „scurte“ care au rupt ritmul.

În decisiv, Halep părea să se desprindă, după breakuri pentru 3-1 şi 5-3, dar slovena a revenit de fiecare dată în game-ul următor. Constănţeanca s-a impus în tiebreak, după 7 mingi de meci.

ADVERTISEMENT

Pentru calificarea în turul secund al turneului de la Praga, Simona Halep va încasa un cec de 3.150 de dolari şi va acumula 30 de puncte în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT