News

Dasaev, reţinut 24 de ore pentru tentativă de omor în cazul baschetbalistului Darrel Bowie!

17.09.2018 | 19:21
Dasaev retinut 24 de ore pentru tentativa de omor in cazul baschetbalistului Darrel Bowie

Continuă cercetările în cazul agresiunii celor doi baschetbalişti americani în Brăila. Dasaev, pe numele real Gabriel Daniel Husein, principalul suspect în acest dosar, este acuzat de tentativă de omor asupra lui Darrel Bowie, jucătorul din SUA transportat la Spitalul Floreasca.


UPDATE 17:45. 

Dasaev a fost reţinut pentru 24 de ore! “Nu recunoaşte înjunghierea!”

Ancheta în cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi în Brăila avansează. După ce procurorii au audiat cel puţin 8 persoane, 5 sportivi şi 3 tinere, s-a luat măsura de reţinere pentru 24 de ore a principalului suspect, Gabriel Daniel Huseim, alias Dasaev. Acesta ar fi fost cel care ar fi lovit cu cuţitul şi ar fi provocat rănile lui Darrel Bowie şi Joseph McClain. Cum primul va avea nevoie de îngrijiri medicale între 40 şi 45 de zile, acuzaţia este aceea de tentativă de omor!

Avocatul lui Dasaev, Sorin Ispas, afirmă însă că acesta nu recunoaşte că i-ar fi înjunghiat pe cei doi baschetbalişti. ”Clientul meu a fost reţinut pentru 24 de ore. Recunoaşte agresiunea, dar nu şi înjunghierea! S-a luat măsura ordonanței de reținere până mâine la ora 15.00. Mâine, instanța, Tribunalul Braila, va decide dacă se impune măsura arestării preventive sau o altă măsură“, a declarat Sorin Ispas la ieşirea de la audieri, informează obsevatorbr.ro.

Vezi  declaraţia completă a avocatului mai jos


Informaţiile date de anchetatori contrazic şi teoria lansată de Dasaev, conform căreia s-ar fi aflat tot timpul la domiciliu şi nu ar fi fost căutat de anchetatori.

Medicul legist a stabilit că viaţa lui Darrel Bowie a fost pusă în pericol!

Conform datelor obţinute de cei de la debraila.ro, medicul legist a stabilit că viaţa baschetbalistului Darrel Bowie a fost pusă în primejdie, perioada de îngrijire medicală a acestuia urmând să fie undeva între 40 şi 45 de zile. Bowie a fost adus la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, iar imaginile cu el la coborârea din elicopterul şi din ambulanţa SMURD au făcut înconjurul României, stârnind empatia tuturor. În urma acestor constatări, anchetatorii au stabilit că este vorba despre o acuzaţie de tentativă de omor.

În ceea ce priveşte situaţia celuilalt jucător înjunghiat la Brăila, Joseph McClain, medicul legist a decis că acesta va necesita între 25 şi 30 de zile de îngrijire medicală pentru a se recupera după gravul incident de duminică. Pentru această situaţie, încadrarea vinovatului se va face în categoria lovire şi alte violenţe!

Procurorul de caz îl contrazice pe Dasaev! În plus, există şi alţi suspecţi

Mircea Ciutac, procurorul de caz, a vorbit despre ancheta în desfăşurare în dosarul baschetbaliştilor Darrel Bowie şi Joseph McClain, legitimaţi la ACS Cuza Sport Brăila. El susţine că o singură persoană i-a înjunghiat pe cei doi sportivi, referirea fiind la principalul suspect, Gabriel Daniel Husein, alias Dasaev. Cu toate acestea, în conflict ar fi fost implicaţi şi alţi suspecţi, totul desfăşurându-se înaintea atacului cu cuţitul asupra celor doi. Mai mult, conflictul a fost unul spontan, nu cum susţinea suspectul Dasaev.

Se efectuează cercetări pentru infracţiunile de tentativă de omor calificat asupra a două persoane, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi port şi folosire fără drept de obiecte periculoase. În fapt, un bărbat, într-un club din Brăila, a purtat asupra sa un cuţit cu care a lovit două persoane cărora le-a cauzat leziuni.

Uneia dintre victime i-a fost pusă viaţa în pericol şi necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale. Celei de-a doua i-a provocat leziuni mai uşoare, fără a-i fi pusă viaţa în pericol, dar va necesita 25-30 de zile de îngrijiri medicale. E prematur să spun că cel care s-a predat e autorul, dar nu s-a predat degeaba. Putem spune acum, înainte de audieri, că o singură persoană a dat cu cuţitul
A fost un conflict spontan. Imaginile sunt foarte clare. După filmări sunt mai multe persoane implicate, nu cred că ajung la zece, nu au fost audiate, sunt căutate în continuare”, a declarat Mircea Ciutac.

Mircea Ciutac procurorul de caz în dosarul baschetbaliştilor Darrel Bowie şi Joseph McClain, înjunghiaţi de Dasaev
Mircea Ciutac procurorul de caz în dosarul baschetbaliştilor Darrel Bowie şi Joseph McClain

Puteţi viziona declaraţia procurorului de caz în filmuleţul de mai jos