News

Data la care intră banii pe voucherele de alimente în aprilie. Ministrul Marcel Boloș anunță plățile

Data la care intră banii pe voucherele de alimente în aprilie, potrivit unui anunț făcut recent de ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.
09.04.2023 | 10:23
Data la care intra banii pe voucherele de alimente in aprilie Ministrul Marcel Bolos anunta platile
Data la care intră banii pe voucherele de alimente. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Data la care intră banii pe voucherele de alimente în aprilie. Milioane de români așteaptă cu nerăbdare cei 250 de lei pe care Guvernul îi va vira până de Paște, conform anunțului autorităților. Românii vor primi în acest an mai multe astfel de tranșe, un ajutor menit să-i facă pe oameni să simtă mai puțin inflația.

Data la care intră banii pe voucherele de alimente în aprilie

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, confirmă faptul că voucherele oamenilor vor fi alimentate cu 250 de lei, chiar înainte de Paște, de data aceasta fiind vorba de o plată făcută în avans. Totul a fost gândit ca oamenii să fie ajutați chiar înainte de marea sărbătoare și să aibă ce să pună pe masă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceste vouchere, 800.000 de români vor primi pachete cu alimente din partea UE, în valoare de 390 de lei. “Joia viitoare (13 aprilie – n.r.) intră banii pe carduri pentru cei 2,4 milioane de români pe care îi avem beneficiari la voucherele de alimente. Sper să facem o surpriză plăcută, poate chiar de miercuri (12 aprilie – n.r.). Aceasta este practic tranșa a șasea din voucherele de alimente”, a declarat ministrul Boloș.

De asemenea, pachetele ar trebui să ajungă până de Paște, pe 16 aprilie, deși existau informații că nu toată lumea va intra în posesia lor în timp util. ”Apoi, am spus 750.000 de pachete alimentare în valoare de 390 de lei, acelea, sperăm noi, ca în final, până săptămâna viitoare sa avem mai mult de 800.000 livrate“, a anunțat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, conform TVR.

ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat al MIPE, în 2023 vor fi acordate șase tranșe de ajutor pentru alimente sau mese calde unui număr de 2.4 milioane de persoane aflate în situații grele. Pe județe, cele mai multe vouchere au fost acordate în București (122.000), urmat de Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Voucherele de alimente se acordă în 2023 din două în două luni. ”Până în momentul de față, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază de acest ajutor, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume ale persoanelor care vor primi și ele suma de 250 de lei, o dată la două luni”, menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Între timp, ministrul Marius Budăi oferea vești foarte bune pensionarilor, care își vor vedea pensia intrată în cont chiar inainte de Paște. ”Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti.

În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a declarat Budăi, conform RTV.

ADVERTISEMENT

Ministrul muncii nu s-a sfiit să laude pachetele de ajutoare, pe care le evaluează undeva la 390 de lei. ”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil.

Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a completat ministrul Budăi.

ADVERTISEMENT